Automoto

Neočekivan start BrawnGP-a

Borna Rupnik • ponedjeljak, 09.03.2009.
Neočekivan start BrawnGP-a
Foto: HB-Press-Agency

Prvog dana posljednjeg testiranja u Barceloni uvjerljivo je najbrži - pomalo iznenađujuće - bio Nick Heidfeld, a posebno se pratio premijerni nastup Jensona Buttona u bolidu BrawnGP-a...

Najbrže vrijeme Nicka Heidfelda (1:20.339) na prvom danu ovotjednih testiranja u Barceloni i ne bi privuklo toliko pažnje da Nijemac u BMW-u nije bio više od pola sekunde brži od drugoplasiranog Finca u Ferrariju i bivšeg svjetskog prvaka Kimija Räikkönena.

Doduše, Finčev F1.09 odradio je najmanji broj krugova, ali ako je Heidfeldova prednost ikakav pokazatelj za otvaranje sezone, očekuje nas vrlo uzbudljiva Velika nagrada Australije.

Treće je mjesto zauzeo Jarno Trulli u Toyoti, s vrlo malim zaostatkom za Ferrarijem, a četvrti je bio Jenson Button u novom bolidu BrawnGP-a. Štoviše, britanski je vozač većinu ponedjeljka proveo na vrhu poretka, što je dobra naznaka za novopečenog vlasnika momčadi Rossa Brawna.

Renaultov bolid danas je isprobavao Nelson Piquet i ostvario peto vrijeme. Kasnije je naprosto sjao od zadovoljstva: "Za mene je ovo bio iznimno dobar dan i jako sam sretan što sam uspio odvoziti opipljivu kilometražu na suhoj stazi. Konačno nismo imali problema s postavkama bolida".

Za upravljačem netom predstavljenog Toro Rossa sjedio je Sebastian Bourdais i završio kao šesti, dok je nekoliko upitnih pogleda izazvao Heikki Kovalainen, koji je sa svojim McLarenom zasjeo na samo začelje, s nemale dvije i pol sekunde zaostatka za Heidfeldom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!