Automoto

Button najbrži!

Borna Rupnik • srijeda, 11.03.2009.
Button najbrži!
Foto: EPA

BrawnGP ne popušta. Štoviše, u srijedu su na testiranjima u Barceloni ostvarili najbrže vrijeme, a iznenađeni nisu jedino - oni sami. McLaren je ponovno zabrinuo sve svoje navijače...

Sve pohvale upućene novoj momčadi u svijetu Formule 1, BrawnGP-u, danas su dobile novu težinu. U prva dva dana testiranja na katalonskom tlu pokazali su da se mogu ravnopravno nositi sa svima ostalim konkurentima, dok su ih trećeg dana ostavili daleko iza sebe. Jenson Button odvozio je sekundu brži krug od drugoplasiranog Felipea Masse.

Međutim, treba pretpostaviti da je Button u tom krugu imao znatno manje goriva u bolidu, ali preostala izmjerena vremena pokazuju da je BrawnGP u samome vrhu i s bolidom punim goriva. "U bolid je uloženo 15 mjeseci rada. Prošle smo godine rekli da ćemo žrtvovati sezonu za razvoj ovog bolida i sada vidite rezultate. Mislim da je sve potpuno razumljivo", smireno je izjavio vlasnik Ross Brawn.

Massin program testiranja prekinut je tijekom poslijepodneva zbog problema s hidraulikom, ali je Brazilac pokazao da je Ferrari u dobroj formi, bez obzira na neprestano isticanje kašnjenja u razvoju KERS-a.

Nicka Heidfelda, koji je bio najbrži u ponedjeljak, zamijenio je Robert Kubica i dovezao BMW do trećeg mjesta, a ponovno je dobra bila i Toyota, za čijim je upravljačem sjedio Timo Glock. Renault se još uvijek drži zlatne sredine.

McLaren se ponovno nije proslavio. Iako je na stazu izašao svjetski prvak Lewis Hamilton, McLaren je nakupio više od dvije i pol sekunde zaostatka za Buttonom, a Hamilton je za vrijeme testiranja jednom prilikom i izletio sa staze. Imaju li u McLarenu nekih ozbiljnijih problema ili samo nisu usuglasili postavke bolida, ostaje za vidjeti.

Barcelona, testiranja:
1. Button (VBR/BrawnGP) 1:19.127
2. Massa (BRA/Ferrari) 1:20.168
3. Kubica (POLJ/BMW) 1:20.217
4. Glock (NJEM/Toyota) 1:20.410
5. Alonso (ŠPA/Renault) 1:20.863
6. Vettel (NJEM/Red Bull) 1:21.165
7. Rosberg (NJEM/Williams) 1:21.324
8. Fisichella (ITA/Force India) 1:21.545
9. Buemi (ŠVI/Toro Rosso) 1:21.569
10. Hamilton (VBR/McLaren) 1:21.657

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!