Ostali sportovi

Nada prema trećoj uzastopnoj tituli

Matej Milanović • nedjelja, 22.03.2009.
Nada prema trećoj uzastopnoj tituli
Foto: Bruno Karadža

U sedmom kolu Interlige u ragbiju odigran je derbi prvih dviju momčadi. Splitska Nada slavila je na gostovanju u Ljubljani i ovom se pobjedom približila trećem uzastopnom naslovu...

Odigrano je sedmo kolo Interlige u ragbiju. Natjecanje koje okuplja četiri hrvatska i dva slovenska sastava, vidjelo je u ovom kolu dvoboj dviju momčadi koje se bore za ovogodišnji naslov.

Nada je na gostovanje u Ljubljanu otišla sa četiri boda prednosti i bez poraza u tekućoj sezoni. Splićani su bolje krenuli u susret i na poluvrijeme otišli sa 6:0. U drugom poluvremenu domaći smanjuju na 6:3.

Nada međutim ne posustaje i tryjem bježi na 11:3. Do kraja susreta Ljubljančani su se približili, no Splićani su ipak zadržali hladnu glavu i slavili 14:13. Kod domaćih Ahačić je ostvario osam poena, Kos pet. Za momčad iz Splita devet poena realizirao je Rubelj, a pet Ursić.

Tom je pobjedom Nada pobjegla na sedam bodova prednosti (pobjeda vrijedi četiri boda, dok poraz sa manje od sedam poena ili realizacija barem četiri tryja u jednoj utakmici donose jedan bonus bod). U ostalim dvobojima kola, Mladost je pobjegla sa začelja pobijedivši na gostovanju kod slovenske Olimpije 24:15, a Zagreb je lagano nadvladao Makarsku Rivijeru 40:5, za potvrdu treće pozicije.

Do kraja natjecanja ostalo je još tri kola, no Nada je odradila najteži dio posla i teško je vjerovati da će propustiti velikih sedam bodova prednosti u samo tri utakmice. Momčad iz Splita, bi u slučaju osvajanja Interlige, slavila po treći put uzastopno u ovom natjecanju.

Valja napomenuti da je utakmica Ljubljana - Nada vrijedila i kao prvi susret polufinala Regionalne lige. Natjecanje, u kojem Nada također brani naslov, igra se kup sistemom. U sklopu Regionalne lige osim hrvatskih i slovenskih, nastupaju i klubovi iz BiH, Bugarske, Mađarske i Srbije. Uzvratni dvoboj igrat će se u Splitu 16. svibnja.

Interliga, 7. kolo:
Ljubljana - Nada 13:14, Olimpija - Mladost 15:24, Zagreb - Makarska Rivijera 40:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!