Automoto

"Niste vidjeli ono najbolje"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 30.03.2009.
"Niste vidjeli ono najbolje"
Foto: EPA

Andy Warhol svima je obećao 15 minuta slave, a svoje je vrijeme konačno dočekao i Jenson Button. Na premijeri BrawnGP-a uspeo se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, ali najavljuje da njegova momčad ima još rezervi...

U razgovoru za britanski Autosport, Britanac Jenson Button je nakon pobjede na Velikoj nagradi Australije otkrio da njegova momčad još nije dosegnula vrhunac svojih mogućnosti te da će se u sljedećim utrkama pokazati u još boljem svjetlu.

"Raduje me što ću brzo ponovno sjesti natrag u bolid i nastaviti ga poboljšavati. Još uvijek nismo ostvarili zacrtano, bolid nije savršen i nismo izvukli ono najbolje iz njega", izjavio je Button.

Kao najveći nedostatak u Australiji naveo je drugo zaustavljanje u boksu: "Pobijedio sam, ali moramo poraditi na zaustavljanjima u boksu. Pri drugom sam ulasku izgubio čak šest sekundi. Na nekim smo područjima loši, a kako nismo obavili sva testiranja, teško je bilo očekivati da će sve odmah besprijekorno funkcionirati".

Te će izjave s najmanje simpatija primiti sve ostale momčadi, za koje je i ovakav, "nesavršeni" BrawnGP bio neuhvatljiv. Međutim, britanski vozač smatra da će mu konkurenti tek sada dati sve od sebe, iako ne želi izdvajati imena.

"Ne znam tko će se iskazati u Maleziji jer je to potpuno drugačija staza, ali svi će napraviti velike korake prema naprijed. Do Barcelone će svi imati nove aerodinamičke pakete i sigurno će nam se voziti na repu", najavljuje Jenson Button.

Dakle, postojeću prednost treba iskoristiti - što prije. Nova dvostruka pobjeda Jensona Buttona i Rubensa Barrichella nije nemoguća, a Englez ima plan kako do nje: "Lijepo je nesavršenim vikendom sačuvati prvo mjesto sa starta. Želimo li tako dalje, moramo dati 100% u svim segmentima utrke. Imamo mjesta za napredak".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!