Košarka

Žižić i Žuža najistaknutiji

Branimir Korać • utorak, 31.03.2009.
Žižić i Žuža najistaknutiji
Foto: Davor Sajko

U moru naših internacionalaca koji su bili u akciji proteklog vikenda, učinkom su se istaknuli Jurica Žuža i Andrija Žižić unatoč porazima svojih momčadi...

AUSTRIJA

Marko Morić (Oberwart): Početkom doigravanja krenuo je i pad Oberwarta. Momčad Ante Perice upisala je novi poraz tijekom vikenda na domaćem parketu od Welsa 75:71 unatoč vrlo dobroj igri Marka Morića koji je za 32 minute ubacio 22 poena (7/12 za dva, 1/1 za tri, 5/5 slobodna) uz šest skokova i četiri asistencije.

Milan Stegnjaić (Oberwart): Protiv Welsa 17 minuta dobio je i Milan Stegnjaić koji je dobro odradio skakački dio posla. Stegnjaić je s osam skokova bio drugi skakač kod domaćina, a tome je dodao i pet poena (1/2 za dva, 1/2 za tri).

Jurica Dražović (St. Pölten): U dvoboju momčadi koje su prebrinule brigu oko ostanka u ligi St. Pölten je svladao Klosterneuburg 75:57. Jurica Dražović u pobjedničkom sastavu igrao je deset minuta i ubacio dva poena (1/1 za dva).

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): U derbiju 26. kola belgijskog prvenstva Charleroi je uzeo veliku gostujuću pobjedu kod Aalstara 76:74. Ovom pobjedom ostali su na vrhu belgijske lige, a Jure Lalić upisao je solidan učinak za 18 minuta ubacivši devet poena (1/2 za dva, 1/1 za tri, 4/5 slobodna) uz dva skoka.

Pankracije Barać (Charleroi): Dražen Anzulović protiv Aalstara priliku je dao i Pankraciju Baraću, no ovaj se nije posebno istaknuo. Igrao je 13 minuta i ubacio dva poena (2/2 slobodna) uz dva skoka.

FRANCUSKA

Slaven Rimac (Pau Orthez): Iz susreta u susret Pau Orthez igra sve bolje i bolje što dokazuje i velika pobjeda protiv trećeplasirane momčadi lige, Strasbourga. Povratkom na teren naš Slaven Rimac odmah se prometnuo u jednog od ključnih igrača svoje momčadi upisavši 16 poena (5/6 šut za dva, 2/2 šut za tri) i četiri skoka.

Hrvoje Perinčić (SAOS Hyeres Toulon): Za razliku od Ortheza u Toulonu se "živi" puno teže što je potvrdio i prilično lak poraz na domaćem terenu protiv Orleansa. U sivilo svoje ekipe, nažalost, savršeno se uklopio i Hrvoje Perinčić upisavši tek pet poena (1/4 šut za dva, 1/6 šut za tri) i četiri skoka.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (EWE Baskets): Vodeća momčad njemačke Bundeslige EWE Baskets iz Oldenburga novu pobjedu upisala je na domaćem parketu protiv Triera 91:66. Oldenburg je odradio još jednu sjajnu utakmicu, a Jasmin Perković igrao je osam minuta i ubacio isto toliko poena (4/4 za dva, 0/1 za tri) uz četiri skoka.

MAĐARSKA

Srđan Helbich (ZTE): U 23. kolu mađarskog prvenstva ZTE je upisao očekivanu pobjedu protiv Kaposvara. Na svom parketu bili su bolji s visokih 106:93, a Srđan Helbich pobjedi je dao doprinos s četiri poena.

Denis Vrsaljko (Falco): Zato je neočekivani posrtaj na svom parketu upisao Falco od kojeg se očekivala pobjeda protiv Dombovara, međutim on je poražen 88:77. Denis Vrsaljko odradio je dobru utakmicu i ubacio 12 poena.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Jedan od najzapaženijih u pobjedi nad Scavolinijem (81:54). Za 28 minuta igre Nicević je ubacio 15 koševa (7/8 za dva) i uhvatio sedam skokova te tri asistencije.

Dalibor Bagarić (GMAC): Proveo samo tri minute na parketu u porazu od gradskog rivala La Fortezze (75:74) te postigao jedan koš (0/1 za dva) i jedan skok.

POLJSKA

Mateo Kedžo (Energa Czarni): Posljednja momčad koja se plasirala u četvrtfinale poljskog prvenstva je Energa iz Czarnog. Oni su u trećoj utakmici osmine finala bili bolji od Bank BPS-a 71:63, a Mateo Kedžo za 18 minuta ubacio je dva poena (0/3 za tri, 2/5 slobodna) uz četiri skoka i tri ukradene lopte.

RUMUNJSKA

Damir Milačić (UNIV Mobitelco Cluj): Mobitelco se u Cluju puno mučio s neugodnim Rovinarijem i slavio je uz dosta problema 90:86. Damir Milačić igrao je 14 minuta, ostao bez poena (0/3 za dva, 0/2 za tri) i upisao tri asistencije.

RUSIJA

Krešimir Lončar (Uniks): Težak poraz upisao je Uniks na gostovanju u Moskvi kod Dinama. Dinamo je slavio s visokih 79:53, a naši internacionalci bili su na razini suigrača, dakle, nisu baš briljirali. Krešo Lončar igrao je 28 minuta i ubacio devet poena (2/5 za dva, 1/1 za tri, 2/4 slobodna) uz tri skoka.

Marko Popović (Uniks): Marko Popović bio je još manje produktivan. Pop je igrao 17 minuta i uspio ubaciti tek četiri poena (1/2 za dva, 0/3 za tri, 2/6 slobodna) uz tri skoka.

SLOVAČKA

Dario Livajić (Prievidza): U prvoj utakmici četvrtfinala slovačkog prvenstva Prievidza je na svom parketu nadigrala Bansku Bystricu 86:62. Dario Livajić za 16 minuta ubacio je osam poena (4/6 za dva) uz tri skoka.

Ivan Škara (Banska Bystrica): U porazu Banske Bystrice u prvom susretu jedini koji je odigrao kvalitetno bio je naš Ivan Škara. On je na parketu proveo 38 minuta i za to vrijeme ubacio 21 poen (4/8 za dva, 3/5 za tri, 4/4 slobodna) uz deset skokova.

Jure Lozančić (Nova Ves): Nova Ves povela je u seriji protiv Levica 1-0. U prvom susretu slavili su 75:66, a Jure Lozančić za 11 minuta ubacio je pet poena (2/3 za dva, 1/2 slobodna) uz dva skoka.

Stjepan Gavran (Levice): Među zapaženijima u sastavu Levica protiv Nove Vesi bio je Stjepan Gavran. Naš centar za 25 minuta ubacio je 12 poena (4/5 za dva, 0/1 za tri, 4/4 slobodna) uz šest skokova i dvije ukradene lopte.

Ivan Barišić (Komarno): Komarno je priredilo iznenađenje pobjedom u gostima kod Nitre 73:71. Ivan Barišić igrao je deset minuta i ubacio šest poena (1/2 za dva, 1/1 za tri, 1/2 slobodna) uz četiri skoka.

SLOVENIJA

Damjan Rudež (Union Olimpija): Slovenci su započeli s Ligom za prvaka, a Union Olimpija upisala je poraz od Heliosa 79:78. Damjan Rudež igrao je 18 minuta i ubacio šest poena (1/2 za dva, 1/4 za tri, 1/2 slobodna).

Davor Marcelić (Krka): Krka se podosta namučila s Lukom Koper koju je svladala tijesno 89:86. Davor Marcelić bio je solidan, za 35 minuta ubacio je 11 poena(0/3 za dva, 2/7 za tri, 5/6 slobodna) uz sedam skokova i dvije asistencije.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Koprani su ugodno iznenadili u Novom Mestu pruživši domaćinu jak otpor. Dražen Bubnić odigrao je nelošu utakmicu, za 23 minute ubacio je osam poena (4/6 za dva, 0/1 za tri) i tome dodao tri skoka.

Marko Šamanić (Polzela): Hopsi su u Polzeli očekivano nadigrali Zlatorog i svladali ga 77:70. Marko Šamanić nije se baš naigrao, za devet minuta ubacio je osam poena (4/9 za dva).

Vladimir Anzulović (Polzela): Dobar posao kod Polzele odradio je Vladimir Anzulović koji je igrao 24 minute i ubacio 12 poena (3/6 za tri, 3/4 slobodna) uz dvije asistencije.

Miroslav Jurić (Zagorje): U Ligi za ostanak Zagorje je bilo bolje od Alposa s visokih 93:72. Miroslav Jurić dobio je tek sedam minuta i ubacio dva poena (0/2 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna).

Vlado Pašalić (Nova Gorica): Nova Gorica ostaje na začelju poretka nakon poraza na gostovanju kod Mercatora 64:62. U novom porazu dobru utakmicu odradio je Vlado Pašalić koji je igrao 24 minute i ubacio 14 poena (6/12 za dva, 2/2 slobodna) i tome dodao šest skokova.

ŠPANJOLSKA

Andrija Žižić (CAI Zaragoza): Andrija Žižić odigrao je najbolju utakmicu otkako je preselio u Zaragozu. Zaragoza je poražena od Bruese 92:79, a Žižić je za 18 minuta ubacio 17 poena (6/8 za dva, 1/2 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka.

Marko Tomas (Real): Na teškom gostovanju kod Gran Canarije Real je poražen 72:68. Marko Tomas i dalje ima nestabilnu minutažu, no ovaj put je ona bila velika i igrao je 22 minute za vrijeme kojih je ubacio pet poena (1/3 za dva, 1/5 za tri, 0/4 slobodna) uz tri skoka, dvije ukradene lopte i dvije blokade.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Uoči susreta sa Zadrom u četvrtfinalu Eurokupa, Iurbentia je teško poražena na gostovanju u Badaloni kod Joventuta 98:77. Marko Banić odradio je odličnu utakmicu, no to baš nije pomoglo previše. Naš reprezentativac za 28 minuta ubacio je 18 poena (6/8 za dva, 1/1 za tri, 3/3 slobodna) i tome dodao četiri skoka.

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao): U sivilo nastupa većine igrao Iurbentije uključio se Drago Pašalić koji je odradio 11 minuta i ubacio jedan poen (0/5 za dva, 1/2 slobodna).

Damir Markota (Iurbentia Bilbao): Malu minutažu imao je Damir Markota koji je odigrao tek osam minuta i uhvatio dva skoka.

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): Sundsvall i Norkköping odradili su prvu utakmicu polufinala švedskog doigravanja. Norrköping je na svom terenu bio bolji s 90:77, a Srđan Subotić igrao je 25 minuta i ubacio 13 poena (4/7 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri asistencije.

TURSKA

Gordan Giriček (Fenerbahče Ülker): Fenerbahče nije dozvolio nikakvo iznenađenje u susretu s Darussafakom. S lakoćom je slavio 101:78, a Gordan Giriček za 20 minuta ubacio je deset poena (2/3 za dva, 2/2 za tri).

UKRAJINA

Jurica Žuža (Poltava): Poltava nije uspjela u gostima iznenaditi Mykolaiv i upisala je poraz 80:72. Unatoč porazu, Jurica Žuža može biti zadovoljan, odigrao je odličnu utakmicu i za 26 minuta ubacio je 22 poena (11/15 za dva) uz osam skokova, dvije asistencije i dvije blokade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!