Nogomet

Jug bolji od sjevera

Borna Rupnik • srijeda, 01.04.2009.
Jug bolji od sjevera
Foto: EPA

Uz brojne zanimljive kvalifikacijske susrete za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričku Republiku koji se večeras igraju diljem Europe, oči azijske javnosti bile su uprte u Seoul, gdje je Južna Koreja igrala protiv svojih sjevernih susjeda...

Rijetko kada je susret Sjeverne i Južne Koreje nosio ovakav natjecateljski naboj. Obje su reprezentacije na dobrome putu da osiguraju plasman na nadolazeću svjetsku smotru, ali kako to obično biva, susjed je uspio zapapriti susjedu.

"Priznajmo, ne možemo pobijediti Sjevernu Koreju kada god to poželimo", izjavio je prije utakmice izbornik Južne Koreje Huh Jong Moo, a predstava na terenu pokazala je da su njegove riječi bile vrlo utemeljene.

Sve do 87. minute na semaforu je stajalo početnih 0:0 i kada se činilo da će utakmica završiti miroljubivom podjelom bodova na scenu je stupio Kim Chi Woo i nepunih deset minuta nakon svog ulaska na teren donio Južnoj Koreji sva tri boda.

Tom je pobjedom Južna Koreja preuzela vrh skupine 2 s 11 bodova iz pet utakmica, a Sjeverna Koreja je ostavši na deset bodova (uz utakmicu više) pala na drugo mjesto.

Saudijska Arabija opravdala je ulogu favorita i svladala Ujedinjene Arapske Emirate iako je pobjedonosni pogodak pao tek u 83. minuti. Saudijce je u vodstvo doveo Autef s bijele točke, gosti su preokrenuli rezultat preko Al Shehhija i Matara, ali su publiku u Rijadu obradovali autogol Jumaae i gol Hazazija. Saudijska Arabija na taj se način vratila u utrku za drugo mjesto i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.

Kvalifikacije za SP, Azija, skupina 2:
Južna Koreja - Sjeverna Koreja 1:0
Saudijska Arabija - Ujedinjeni Arapski Emirati 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!