Nogomet

Zvijezda je rođena

Maja Giljanović • četvrtak, 02.04.2009.
Zvijezda je rođena
Foto: Sandro Donda

Franck Ribery je i drugi put u samo četiri dana slomio Litavce, ali je opću aklamaciju diljem Francuske svojom igrom zaslužio Andre-Pierre Gignac...

Oko poziva Andre-Pierre Gignacu su se zadnja dva tjedna uskovitlale emocije nakon što je Raymond Domenech baš njega pozvao za ključne utakmice koje su Francuzi igrali u Kaunasu u subotu i sada u Parizu. 23-godišnjak je svoju pozivnicu itekako zaslužio - prvi je strijelac Le Championnata (18 golova) - ali je svejedno napadač Toulousea bio u drugom planu iza PSG-ovog Guillaume Hoaraua.

Kako se ozlijedio Nicolas Anelka Domenech je naknadno pozvao i Hoaraua, ali njemu nije pružio šansu ni u Litvi ni na Stade de Franceu. Gignacu, pak, u Parizu jest.

A ovaj ju je itekako iskoristio. U igru ga je izbornik poslao u 69. minuti (Luyindula) i čim je prvi put dotaknuo loptu u 70. je minuti zapucao na vrata Karcemarskasa koji je, međutim, nekako uspio spasiti u tom trenutku bod Litavaca.

U svom se debiju Gignac posve razgoropadio i samo dvije minute poslije uputio još jedan opasan šut prije nego je 30-tak sekundi kasnije savršeno uposlio Francka Riberyja kojem je samo preostalo ubaciti loptu u prazan gol i uprihoditi Francuskoj vitalna tri boda.

Poslije utakmice Gignac nije "poletio": Samo sam želio dati svoj maksimum baš kao što iz tjedan u tjedan dajem i za Toulouse. Zahvaljujem se i suigračima koji su me ovako primili i izborniku na povjerenju, a sada mi preostaje i dalje unapređivati svoju igru kako bi ovaj san potrajao čim dulje. O reprezentaciji sam još prošli mjesec samo maštao, a sam sam unutra i ni izbliza ne mislim da sam se ovom utakmicom 'uhljebio'. Svaka nova utakmica je ispit, ali mogu obećati da ću dati sve od sebe da budem još i bolji".

Ribery se, pak, ne želi isticati: "Lijepo je zabiti, ali na mom je mjestu mogao biti bilo koji od nas. Ovaj su gol i pobjeda plod sviju. Lakše sada dišemo, ali pred nama je još puno posla".

Francuska je nakon pet kola u Skupini 7 druga dva boda iza Srbije koju dok Francuzi miruju čekaju dvije utakmice - 6. lipnja u Beogradu s Austrijancima i četiri dana poslije na Farskim otocima, a baš na Ovčjim otocima u kolovozu (12.) se u akciju vraćaju i Francuzi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!