Nogomet

Sa Zagrebom kao da je sve u redu

Ivana Strahija, Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.04.2009.
Sa Zagrebom kao da je sve u redu
Foto: Mihaela Bradovski

Varaždinci su u tjednu za nama ostali bez predsjednika, a situacija u klub, iako ne kritična, nije ni bajna. Zagrepčani takvih problema nemaju, već u barokni grad dolaze samo s igrom na pameti.

Već je prije rekao kako predsjednikova ostavka neće biti alibi u slučaju negativnog rezultata, no trener Varteksa Dražen Besek isto je tako kazao da se igrači ne mogu isključiti od događanja oko njih. Ali, utakmice Varteksa i Zagreba uvijek su dramatične, pa će možda to ipak skrenuti misli nogometaša s neizvjesne klupske budućnosti.

"Vjerujem da će utakmica biti vrlo interesantna za gledatelje. Zagreb ovdje sigurno neće igrati bunker, a mi imamo priliku potvrditi put kojim smo krenuli. Premda igrači kao profesionalci uvijek moraju imati motiva, mislim da su sad i gledateljima dužni jednu dobru prezentaciju", rekao je trener Besek.

U utakmici protiv Pjesnika Besek ne može računati na Vukmana, koji ima rupturu trbušnog mišića, no svi su ostali u pogonu, pa čak i reprezentativci Šimek i Smrekar, koji su se u matični klub vratili zdravi. Stoga je Besek najavio skoro pa standardnu postavu, ali i malo promijenjenu taktiku, o kojoj ipak nije želio više govoriti.

S obzirom na lijepo proljetno vrijeme i stupnjeve Celzijusa daleko u plusu, Varteksov bi stadion mogao biti dobro posjećen, a posebni se transparenti, možda i koreografija, očekuju od navijača White stonesa, koji imaju priliku na sebi svojstven način prokomentirati mogućnost promjene imena svog kluba.

Nogometaše Zagreba, s druge strane, očekuje suparnik protiv kojeg su ove sezone upisali oba poraza. Pjesnici ovoga proljeća znaju tek za jednu pobjedu, očekivanja pred Varaždin nisu ishitrena. "Varteks je jedini klub koji nas je ove sezone dva puta pobijedio u prvenstvu. Očekujemo tešku utakmicu. Međutim, i oni su u radu i pristupu momčad poput nas i dat će igrati. Ako budemo pravi, siguran sam da možemo do iznenađenja."

Nakon splitskog gostovanja "bijele" očekuje ono varaždinsko, u gostima su nogometaši Luke Pavlovića pružali puno bolje igre. U prvenstvenoj pauzi radilo se na poboljšanju igre, posebno one na domaćem terenu. "Nama je cilj riješiti problem koji imamo u Kranjčevićevoj, problem domaćih pobjeda. Nismo upisali bodove kada se to očekivalo od nas, a sada te iste suparnike kod kuće imamo i u trećem krugu. Kad riješimo to možemo pričati o rezultatima protiv Dinama i Hajduka. Rekao sam da pomaka ima u našoj igri i u funkcioniranju, ali nažalost ne prati nas rezultat."

Prošlog su se tjedna medijima obratili i navijači kluba iz Ulice pjesnika. Najveće su zamjerke otišle upravo na račun stratega "bijelih". "Poštujem svačije mišljenje, ali smatram da je u svemu potrebna objektivnost. Navijači su tražili Kup, no je li realno da dva puta dobijemo i Dinamo i Hajduk. Kad osjetim da ja ovdje napredak ne mogu napraviti sam ću otići. Naravno da nisam zadovoljan, svi se moramo zapitati zašto je to tako, i ja i igrači, ali i navijači moraju pokazati da su uz nas i kada nam ne ide. Ja prvi ne želim stresne utakmice svakog vikenda, kad dođemo do toga da su takve samo protiv "modrih" i Splićana to će biti to što tražim. No kontinuitet je najteže stvoriti. Nekada nije problem doći do vrha, nego se na njemu zadržati. Bez zdravog temelja se ne može dobiti kontinuitet, treba doći u Europi i onda ne izgubiti od Albanaca. Mi smo krenuli od tog temelja i to traži vremena."

U početnom sastavu tek je jedna promjena u odnosu na Split. Umjesto ozlijeđenog Mikulića u sastav se od prve minute vraća Kartelo. Napadač Jurendić i dalje zauzima mjesto u veznom redu, baš kao i veznjak Pejić u obrambenoj liniji. "S Mujdžom i Pejićem imamo jednu probojnost prema naprijed što će nam trebati posebno za ove domaće utakmice."

1. HNL, 24. kolo, Varteks – Zagreb, Varaždin 16,30 sati:

Varteks: Mađarić – Šimek, Lučić, Prahić, Carlos – Brezovec, Lesjak, Golubar, Mumlek - Mujanović, Novinić

Zagreb: Škorić - Mujdža, Kartelo, Ivanković, Pejić - Jurendić, Parlov, Šovšić, Špičić - Krstanović, Vugrinec

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

24. kolo

Inter-Zaprešić1:0Slaven Belupo
Sesvete0:1Šibenik
Zadar3:1Rijeka
Varaždin1:2Zagreb
Osijek1:0Hajduk
Cibalia3:4Dinamo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!