Košarka

Žuža izvlači Poltavu, Perinčić bez Kupa

Branimir Korać • utorak, 07.04.2009.
Žuža izvlači Poltavu, Perinčić bez Kupa
Foto: Bruno Karadža

Jurica Žuža nastavlja s odličnim igrama u Ukrajini. Naš internacionalac najzaslužniji je za važnu pobjedu Poltave u borbi za ostanak, a učinkom se prošlog tjedna istaknuo i Ivan Perinčić koji nije uspio uzeti trofej Kupa Mađarske...

AUSTRIJA

Milan Stegnjaić (Oberwart): Oberwart je upisao pobjedu u Ligi za prvaka austrijskog prvenstva na svom terenu protiv Arkadije 64:54. Milan Stegnjaić igrao je 15 minuta i ubacio pet poena (2/4 za dva, 1/2 slobodna) uz četiri skoka.

Jurica Dražović (St. Pölten): U donjem razredu austrijskog doigravanja St. Pölten je bio bolji od Graza 78:73. Jurica Dražović imao je dobru minutažu, ali ostao je tek na četiri poena (2/3 za dva, 0/1 za tri, 0/1 slobodna) i tri skoka za 23 minute.

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): Charleroi je zadržao vodeću poziciju u belgijskom prvenstvu tijesnom pobjedom protiv Antwerpa 77:76. Jure Lalić igrao je tek devet minuta i ubacio jedan poen (0/1 za dva, 1/2 slobodna).

Pankracije Barać (Charleroi): Iako je igrao više od Lalića, niti Pankracije Barać nije posebno oduševio. S klupe je dobio 15 minuta i ubacio četiri poena (1/4 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) i tome dodao tri skoka.

FRANCUSKA

Slaven Rimac (Pau Orthez): Pau je upisao težak poraz na gostovanju kod Gravelinesa 96:57, a Slaven Rimac poput većine gostujućih igrača nije briljirao. Igrao je 23 minute i ubacio pet poena (2/3 za dva, 0/4 za tri, 1/2 slobodna) uz tri skoka i tri asistencije.

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Neočekivanu gostujuću pobjedu ostvario je Toulon koji je bio uvjerljiv kod Chalona 92:75. Hrvoje Perinčić dao je s klupe dodatni impuls na putu prema pobjedi, ubacio je za 30 minuta 15 poena (1/2 za dva, 4/7 za tri, 1/1 slobodna) i tome dodao pet skokova i četiri asistencije.

GRČKA

Ivan Kartelo (KAOD): Kolonija hrvatskih igrača u grčkoj A-2 ligi smanjila se na svega dva imena. Obojica preostalih nastupaju za KAOD koji je u ovom kolu poražen kod kuće od Peristerija 81:78. Ivan Kartelo igrao je 24 minute i ubacio 13 poena (5/6 za dva, 3/4 slobodna) uz tri asistencije i dva skoka.

Željko Župić (KAOD): Kod KAOD-a vrlo dobru utakmicu odradio je Željko Župić. On je igrao 30 minuta i ubacio 14 poena (4/4 za dva, 2/3 za tri) i tome dodao devet skokova i dvije asistencije.

MAĐARSKA

Srđan Helbich (ZTE): Mađari su zbog Final Foura Kupa razvukli kolo na cijeli tjedan. U ranijem terminu ZTE je svladao Szolnok sa 75:63. Igrač utakmice bio je naš Srđan Helbich koji je ubacio 24 poena uz šest skokova.

Ivan Perinčić (Falco): Ivan Perinčić bio je najzaslužniji za prolaz Falca u finale Kupa. Međutim, do naslova ipak nisu došli. U polufinalu su svladali Kormend 111:85, a Perinčić je ubacio 22 poena uz 15 skokova. U finalu su poraženi od Pecsa 98:87, a Perinčić je bio skromniji s deset poena i šest skokova.

Denis Vrsaljko (Falco): Osim Perinčića dobar je u polufinalnom srazu s Kormendom bio i Vrsaljko koji je ubilježio 12 poena. U finalnom dvoboju Vrsaljko se morao zadovoljiti sa šest poena.

ITALIJA

Dalibor Bagarić (GMAC): Svih 40 minuta igre proveo na klupi, GMAC poražen od Air Avellina 73:68 i ostaje na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice.

POLJSKA

Igor Miličić (AZS Koszalin): U četvrtfinalnoj seriji poljskog doigravanja Turow vodi protiv Koszalina 2-0. Igor Miličić je u porazu 100:82 za trenutnih 2-0 igrao 37 minuta i ubacio 13 poena (4/8 za dva, 0/2 za tri, 5/5 slobodna) uz četiri ukradene lopte, tri asistencije i dva skoka. U prvom susretu Miličić je bio još bolji i za 37 minuta ubacio je 14 poena (3/4 za dva, 2/3 za tri, 2/2 slobodna) uz sedam asistencija te po četiri skoka i ukradene lopte.

Damir Miljković (Turow): Za razliku od Miličića koji je bio vrlo dobar, Damir Miljković na drugoj strani imao je malu minutažu i nije se ničim istaknuo. Igrao je sedam minuta, promašio tricu i ukrao dvije lopte. Bolji učinak imao je u prvom susretu u kojem je igrao 24 minute i ubacio 12 poena (4/6 za dva, 0/4 za tri, 4/4 slobodna) uz dva skoka i dvije ukradene lopte.

Mateo Kedžo (Energa Czarni): Pobjedom u drugom susretu 87:82 Energa je poravnala protiv Kotwice na 1-1 u seriji. Mateo Kedžo je u tom drugom susretu igrao tek deset minuta, promašio jednu tricu i podijelio jednu asistenciju.

RUMUNJSKA

Damir Milačić (UNIV Mobitelco Cluj Napoca): Mobitelco je upisao neočekivan poraz na gostovanju kod Gaz Metana 79:72. Damir Milačić igrao je 17 minuta i ubacio četiri poena (2/2 za dva, 0/1 za tri).

RUSIJA

Zoran Planinić (CSKA): Moskovski CSKA u ruskom prvenstvu nastavlja s dominacijom. Nova pobjeda stigla je u Permu na gostovanju kod Urala koji je pobijeđen 84:69. Zoran Planinić igrao je 16 minuta i ubacio šest poena (2/3 za dva, 2/2 slobodna) uz četiri asistencije i tri skoka.

SLOVAČKA

Dario Livajić (Prievidza): Prievidza se prva plasirala u polufinale slovačkog doigravanja. U četvrtfinalu su s 3-0 eliminirali Bansku Bystricu pobjedom u posljednjem susretu 88:74. Dario Livajić igrao je 15 minuta i ubacio četiri poena (2/5 za dva).

Ivan Škara (Banska Bystrica): Banska Bystrica završila je sezonu, a Ivan Škara u posljednjem susretu nije igrao dobro. Igrao je 25 minuta i ubacio šest poena (3/11 za dva, 0/2 za tri, 0/2 slobodna) i tome dodao četiri skoka i dvije osvojene lopte.

Ivan Barišić (Komarno): Nitra je protiv Komarnog povela s 2-1 domaćom pobjedom 74:65. Ivan Barišić u tom susretu igrao je 18 minuta i ubacio devet poena (3/4 za dva, 1/1 za tri).

SLOVENIJA

Davor Marcelić (Krka): U petom kolu Lige za prvaka slovenskog prvenstva derbi je igran u Novom Mestu gdje je Krka svladala Helios 90:79. Davor Marcelić igrao je 35 minuta i ubacio je sedam poena (1/3 za dva, 0/2 za tri, 5/6 slobodna) uz šest skokova i četiri asistencije.

Ivan Tomas (Krka): Dok je Marcelić imao gotovo punu minutažu, Ivan Tomas igrao je tek minutu i stigao napraviti jednu osobnu pogrešku.

Marko Šamanić (Polzela): Polzela je na svom parketu s lakoćom svladala Elektru 100:77. Marko Šamanić u pobjedi svog kluba sudjelovao je 16 minuta s devet poena (4/7 za dva, 1/3 slobodna), četiri skoka te po dvije asistencije i blokade.

Damjan Rudež (Union Olimpija): Košarkašku antipropagandu odradili su Geoplin Slovan i Union Olimpija. Olimpija je na kraju slavila s 56:39, a Damjan Rudež za tri minute ubacio je dva poena (2/2 slobodna).

Dražen Bubnić (Luka Koper): Zlatorog nije imao velikih problema na svom parketu protiv Luke Koper. Slavio je 109:92, a kod gostiju najbolji je bio naš Dražen Bubnić koji je za 21 minutu ubacio 22 poena (9/11 za dva, 4/5 slobodna) uz tri skoka i dvije ukradene lopte.

Vjeran Soldo (Postojna): U Ligi za ostanak igrano je šesto kolo, a vrijednu pobjedu upisala je Postojna protiv Zagorja 87:70. Vjeran Soldo za 30 minuta ubacio je 14 poena (5/8 za dva, 4/7 slobodna) uz sedam skokova.

Miroslav Jurić (Zagorje): U redovima Zagorja Miroslav Jurić nije krenuo u petorci, ali je za 20 minuta ubacio 12 poena (4/6 za dva, 0/3 za tri, 4/4 slobodna).

Vlado Pašalić (Nova Gorica): Vrlo važan susret igran je u Šentjuru gdje je domaći Alpos svladao Novu Goricu 67:60. U gostujućem sastavu Vlado Pašalić igrao je 25 minuta i ubacio 15 poena (4/8 za dva, 7/9 slobodna) uz četiri skoka.

ŠPANJOLSKA

Andrija Žižić (CAI Zaragoza): Teško gostovanje Zaragoze kod odličnog Real Madrida završilo je pogubno po goste koji su poraženi s velikih 30 poena razlike. U sivilo svoje momčadi odlično se uklopio i naš Andrija Žižić koji nakon 21 minute igre uz četiri skoka i dvije asistencije nije uspio upisati niti jedan poen (0/4 šut za dva).

Marko Tomas (Real Madrid): Za razliku od Žižića odličan susret odradio je Marko Tomas koji je u 24 minute na terenu upisao 12 poena (3/5 šut za dva, 2/4 šut za tri), sedam skokova i dvije asistencije.

Mario Stojić (ViveMenorca): Ricoh Manresa se pokazala prevelikom preprekom za ViveMenorcu koja je tako doživjela 21. ovosezonski poraz. Ponovno odličan bio je naš Mario Stojić koji je za 28 minuta upisao odličnih 14 poena (4/5 šut za dva, 2/2 šut za tri), pet skokova i asistenciju.

Bruno Šundov (ViveMenorca): Donedavni Cibonaš, Bruno Šundov odradio je ponajbolju utakmicu od dolaska u Španjolsku. Naime, za 17 minuta uz 100-postotni šut Šundov je upisao sedam poena i jedan skok.

Marino Baždarić (ViveMenorca): Sasvim solidna partija je i iza trećeg Hrvata u dresu ViveMenorce, Marina Baždarića koji je u 20 minuta uspio skupiti osam poena (1/2 šut za dva, 2/6 šut za tri) i jedan obrambeni skok.

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): Sundsvall se nalazi pred ulaskom u finale švedskog doigravanja. Kapitalnu pobjedu ostvarili su na gostovanju u trećem susretu kod Norkköpinga svladavši ga 100:92. Među najboljim pojedincima susreta bio je i Splićanin Srđan Subotić koji je susret završio s 21 poenom.

TURSKA

Mario Kasun (Efes Pilsen): Derbi kola u turskom prvenstvu igran je u Ankari gdje je Telekom ugostio Efes Pilsen. Gosti iz Istanbula bili su vrlo uvjerljivi i lako su slavili 82:69. Mario Kasun za 13 minuta ubacio je deset poena (5/9 za dva) uz šest skokova.

Gordan Giriček (Fenerbahče Ülker): Laganu gostujuću pobjedu upisao je i Fenerbahče koji je s 87:68 bio bolji od Antalyje. Gordan Giriček za 19 minuta ubacio je 12 poena (5/6 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

UKRAJINA

Jurica Žuža (Poltava): Poltava se polako odmiče od opasne zone, a to im je uspjelo zahvaljujući pobjedi protiv Pulsara 75:71. Odličnu utakmicu odradio je Jurica Žuža koji je za 19 minuta ubacio 17 poena (8/8 za dva, 1/2 slobodna) uz sedam skokova i dvije ukradene lopte.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!