Košarka

Cedevitu namučili Šibenčani

Ivana Jurica • utorak, 07.04.2009.
Cedevitu namučili Šibenčani
Foto: Kristijan Komarica

S novim trenerom na klupi košarkaši Cedevite tek u petom kolu Lige za prvaka upisali su prvu pobjedu. Oslabljeni Šibenčani dobro su se nosili sa favoriziranim domaćinima koji su na kraju slavili s deset koševa razlike (95:85)...

Nakon dva visoka poraza od Cibone i Zagreba Šibenčani su u metropolu otputovali bez ozlijeđenih kapetana Luke Petkovića i Petra Maleša. Dugo su domaćine držali u neizvjesnosti, unatoč činjenici kako su imali kratku klupu na kojoj su sjedili juniori. I domaćini su igrali bez Kovačevića i Primorca, dok je Garnet, unatoč ozljedi, ipak nastupio.

Na krilima odlično raspoloženog Marija Filipovića Šibenčani su vodili tijekom prve četvrtine. Domaćini su vodstvo preuzeli tek u drugom dijelu druge četvrtine i nisu ga ispuštali do kraja utakmice. U tom je periodu 13 koševa za Cedevitu postigao Vonteego Cummings. Četiri minute prije odlaska na odmor pogodio je za 43:41, a pogodio je i tricu na samom isteku poluvremena za 53:47.

U trećoj četvrtini domaćini su i dalje bili u vodstvu, a Šibenik se držao na jednoznamenkastom zaostatku. U 28. minuti Filipović je pogodio za 65:63, a domaći trener Medvedec pozvao je time-out što se pokazalo kao pun pogodak. Njegovi košarkaši do odlaska na predah povećali su prednost.

Početkom zadnje četvrtine domaćini postižu nekoliko koševa uzastopno, Šibenčani ne poentiraju i po prvi put Cedevita ima dvoznamenkastu prednost. Momčad Ivice Gulina nakon trice Mimice vratila se još jednom na minus pet, ali domaćini nisu dopustili da se još više približe čime je Medvedecova momčad zabilježila prvu pobjedu u Ligi za prvaka ove sezone.

Najefikasniji strijelac utakmice bio je Bradley s 26 koševa, a odmah iza njega ostala su dvojica Šibenčana, Filipović sa 25, odnosno Mimica s 24 koša.

Sljedeće kolo Cedeviti donosi domaći ogled protiv Zadra, dok Šibenčani na Baldekinu dočekuju Split CO.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!