Automoto

Stoner očekivano najbrži, Rossi prati

Matej Milanović • petak, 10.04.2009.
Stoner očekivano najbrži, Rossi prati
Foto: EPA

Prvim treninzima i službeno je počela nova MotoGP sezona. Po očekivanjima, najbrži na stazi u Losailu, u Kataru, bio je Casey Stoner. Valentino Rossi i Colin Edwards uspjeli su koliko toliko pratiti Australca, a ostali su u velikom zaostatku...

Sezona 2009. MotoGP-a počela je prvim službenim treningom na stazi u Kataru. Vremena su bila nešto viša od očekivanih, no dobili smo nekakve prve naznake omjera snaga na ovoj stazi.

Prvih nekoliko minuta nije se puno događalo, a onda su Casey Stoner i Valentino Rossi počeli borbu za prvo mjesto. Vremena su se polako spuštala dok Stoner nije ostvario izvrsnih 1:57.837. Rossi je bezuspješno pokušavao otići ispod minute i 58, a drugi su imali problema ići ispod minute i 59.

Australac na Ducatiju, međutim, nije imao nikakvih problema, pa je tako još dvaput poboljšavao svoje vrijeme i došao do sjajnih 1:57.073. Colin Edwards je privremeno skinuo Rossija s drugog mjesta, a potom je i najtrofejniji aktivni vozač ostvario jako dobro vrijeme, sa 1:57.439.

Od ostalih vozača, jedini koji se približio ovoj dvojici, i zaostao manje od sekunde za vodećim, bio je upravo Edwards, koji je išao 1:57.835. Što se ostatka tiče, svi su išli barem sekundu iznad vremena Stonera. Jorge Lorenzo je tek na kraju počeo redati dobre krugove i završio kao četvrti. Alex De Angelis ostvario je odličnu petu poziciju, a razočarali su Suzukiji.

Loris Capirossi je odvozio samo jedan dobar krug kojim je završio šesti, a Chris Vermeulen je zaostao više od dvije sekunde za prvim, na 14. poziciji. Nicky Hayden bio je 13., dok je povratnik u kategoriju, Sete Gibernau, završio je kao 16.

Posljednji, 18., bio je Daniel Pedrosa, koji se vratio nakon ozljede i daleko je od najbolje forme, što pokazuje i njegov zaostatak od gotovo četiri i pol sekunde. Honda, za koju vozi i Pedrosa zaslužuje posebnu naznaku. Naime, japanska je kuća, otkako je Rossi otišao, poznata po tome da daje neslužbene motore vozačima koji idu bolje od onih na službenima.

To se dogodilo i prilikom ovih prvih treninga. Najbolji od Honde bio je De Angelis na petom mjestu sa neslužbenim motorom, a službene Honde Andree Doviziosa, Tonija Eliasa i Pedrose završile su na osmom, 12. i već spomenutom 18. mjestu.

MotoGP, Losail, prvi službeni trening:
1. Casey Stoner (AUS/Ducati Marlboro) 1:57.053
2. Valentino Rossi (ITA/Fiat Yamaha) +0.386
3.Colin Edwards (SAD/Monster Yamaha) +0.782
4. Jorge Lorenzo (ŠPA/Fiat Yamaha) +1.219
5. Alex De Angelis (SMR/San Carlo Honda Gresini) +1.399

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!