Automoto

"Bit ćemo još brži"

Matej Milanović • subota, 11.04.2009.
"Bit ćemo još brži"
Foto: EPA

Fiat Yamaha jučer je zauzela drugu i četvrtu poziciju. Valentino Rossi jako je zadovoljan, a Jorge Lorenzo priznaje da je početak bio jako težak, no uvjeren je da se može nastaviti od dobrih rezultata postignutih pri kraju treninga...

Fiat Yamaha može biti napola sretna prvim treningom u Kataru. Na kraju su bili drugi i četvrti. No, dok je Valentino Rossi cijelo vrijeme bio među prvima i borio se sa Caseyjem Stonerom, Jorge Lorenzo je više od pola sata bio među zadnjima i tek u zadnjih desetak minuta došao je do dobrih rezultata.

Rossi je zadovoljan svojim nastupom i već ima ideje za napredak i napad na Stonerovo prvo mjesto: "Bio je dobar nastup. Već smo blizu vrhu i imamo neke ideje sa zadnjih testova o tome kako bi se mogli poboljšati. Nova podešenja rade dobro i imamo puno više povjerenja u odnosu na testiranja koja smo odradili ovdje ranije ove godine. Ovo je bio tek prvi trening i bit ćemo još brži."

Drugi vozač momčadi, Jorge Lorenzo, tek je na kraju pokazao svoje mogućnosti, no smatra da je našao problem i sve u svemu, pozitivan je: "Imali smo nekoliko problema, poglavito u sektorima gdje treba jako kočiti. Tamo sam imao problema sa prednjom gumom, ali osim toga bilo je u redu. Staza je bila jako prljava, pa je bilo teško ići na sto posto mogućnosti. Na kraju smo napravili veliki napredak i moj zadnji krug je bio puno bolji od ostalih, tako da nisam zabrinut i vjerujem da sutra, sa više vremena na stazi možemo i bolje."

Španjolac se na kraju osvrnuo i na činjenicu da imaju mnogo manje vremena za trening u odnosu na prošle sezone. Smatra da je to velik problem, no svjestan je da je bilo potrebno poduzeti ovakve mjere: "45 minuta stvarno mi ne izgleda dovoljno. No, svjestan sam razloga zbog kojih je uvedena ova promjena. Prema tome ako to pomogne natjecanju moramo biti sretni zbog toga i jednostavno prilagoditi se ovom novom načinu rada. Također, staza bi trebala biti puno čišća, što mi daje nadu da možemo nastaviti od tamo gdje smo stali s ovim prvim treningom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!