Automoto

Stoner i Edwards zadovoljni

Matej Milanović • subota, 11.04.2009.
Stoner i Edwards zadovoljni
Foto: EPA

Jučerašnji trening pokazao je da je Casey Stoner i dalje najbrži u Kataru, a najviše je iznenadio Colin Edwards. Jedini koji je uz Rossija zaostao manje od sekundu za prvim. Stoner je svjestan da se još može poboljšati, a Edwards je zadovoljan ukupnim napretkom...

Svoje utiske nakon prvog treninga u Losailu dali su neprikosnoveno najbolji vozač na ovoj stazi, Casey Stoner i jučerašnje iznenađenje, Colin Edwards.

Australac Casey Stoner, otkako vozi na Ducatiju dominira na stazi u Kataru. Tako bi i ove godine sve osim njegove pobjede bilo bi prvoklasno iznenađenje, a jučerašnjim prvim mjestom na treningu to je i potvrdio.

Svjetski prvak prije dvije sezone zadovoljan je jučerašnjim radom, ali je svjestan da se još može poboljšati i da će tek danas, kada staza bude malo čišća biti jasnije kakvi su odnosi snaga s ostalim vozačima: "Motor radi jako dobro. Ispalo je da podešenja iz Jereza rade i ovdje, no još trebamo riješiti neke stvari kao i svi drugi. Stanje staze nije savršeno, međutim, kada dođemo sutra navečer za kvalifikacije trebalo bi biti sve u redu i bolje ćemo shvatiti gdje se nalazimo."

Stoner je u predsezoni imao problema sa ručnim zglobom, kojeg je u zimi operirao, što je mnoge natjeralo da misle da bi mogao imati velikih problema u vožnji. No, vozač Ducatija ne vidi to kao neki poseban problem: "Nemam problema sa ručnim zglobom. Volio bih biti u stanju da radim više fizičkog treninga, ali to nije isprika. Budući da mi to ne stvara nikakve probleme gledam s puno nade prema ovom početku sezone pa da vidimo kako će se stvari odvijati."

Iznenađenje dana jučer je bio Colin Edwards. Amerikanac na Yamahi odvozio je nekoliko sjajnih krugova. To dokazuju odlično treće mjesto i zaostatak manji od sekunde za Stonerom.

Kao razlog odličnog rezultata, Edwards vidi promjene koje su napravljene na motoru nakon zadnjih predsezonskih testiranja u Jerezu: "Malo smo promijenili motor i inženjeri su pokušali nešto novo sa prednjim dijelom kako bi otklonili neke probleme. Poteškoće smo imali posebno u Jerezu, budući da je motor jako skakao što je u konačnici ograničavalo brzinu."

Američki vozač uvjeren je da su problemi sada riješeni i da je za to veoma važan bio test u Jerezu: "Uspjeli smo otkloniti neke od tih problema pokušavajući neke nove stvari. Moram priznati da je Jerez u neku ruku bio poseban. Kolikogod nam je stvorio probleme, mi smatramo da nam je pomogao u rješavanju poteškoća s motorom. Sada imamo sve podatke samo ih treba posložiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!