Automoto

Suzukiji vjeruju u napredak

Matej Milanović • subota, 11.04.2009.
Suzukiji vjeruju u napredak
Foto: EPA

Nakon sjajnih testiranja u predsezoni Suzukiji jučer nisu oduševili u Losailu na prvom treningu prije nedjeljne utrke. Gledajući oba vozača, uspjeli su odvoziti samo jedan dobar krug, koji je Capirossiju omogućio četvrtu poziciju. Vozači međutim smatraju da znaju u čemu je bio problem...

Nakon jučerašnjeg treninga, prvog u ovoj sezoni MotoGP-a, vozači su podijelili svoja mišljenja o vlastitim vremenima i mogućnostima. Suzukiji su dosta razočarali sinoć. Nakon sjajnih testiranja prije početka sezone očekivalo ipak nešto više, iako treba priznati da u testiranju u Kataru nisu bili previše briljirali.

Loris Capirossi smatra da nije bilo previše loše, ali je svjestan da treba biti puno bolje. Najvećim problemom smatra poteškoće sa podešenjem motora: "Za prvi trening nije toliko loše, ali imali smo ponešto problema s podešenjem. U testovima prije sezone nije bilo savršeno, pa smo probali nešto novo i ispalo je da ni to nije dobro. Tako da ćemo uzeti neke stvari od ovog novog podešenja i vratiti se na staro. Imam jasnu ideju oko toga što treba promijeniti do sutra i uvjeren sam da ćemo biti jači."

Talijan se također požalio na uvjete u kojima se ove sezone moraju odrađivati treninzi: "45 minuta je stvarno malo vremena i teško je napraviti puno posla. Uz to imamo i limitirani broj guma, a i bila je stvarno prljava staza, pa je sve skupa bilo jako naporno. Sve u svemu zadovoljni smo i bit će nam dosta jednostavno poboljšati se sutra."

Drugi vozač Rizla Suzuki momčadi, Australac Chris Vermeulen, smatra da su za loš jučerašnji rezultat krive gume i nova pravila zbog kojih vozači imaju limitiran broj guma tijekom vikenda: "Vikend nije počeo kako smo mi željeli. Imamo ograničenje na broju guma i ja stvarno nisam želio koristiti ni jednu od tvrdih guma koje ćemo koristiti za utrku. Pokušali smo zato sa mekim gumama. Na početku je funkcioniralo dobro, ali pred kraj više nisam mogao držati prednji kraj motora mirnim što mi je onemogućilo da držim visoku brzinu na izlazu iz zavoja."

Na kraju Australac ne može biti zadovoljan jučerašnjim danom. Ne samo zbog očajnog 14. mjesta, već i zato što nisu napravili neki veliki posao u razvoju motora i pripremi za utrku. Ipak, kolikogod je zabrinut zbog nedostatka brzine smatra da će se to riješiti povratkom na tvrde gume: "Bilo je frustrirajuće to što nismo mogli ići onoliko brzo koliko smo ovdje mogli inače biti. No, još uvijek imam sve svoje tvrde gume i nadam se da će se brzina vratiti kada ih budemo montirali."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!