Nogomet

Bez Mumleka, bez Zeca

Ivana Strahija, Ivana Jurica • nedjelja, 19.04.2009.
Bez Mumleka, bez Zeca
Foto: Sandro Donda

Varteks i Šibenik, dvije momčadi koje su uvijek igrale zanimljive međusobne partije, susrest će se u Varaždinu u nedjelju oslabljene za možda i najvažnije karike svojih postava.

Mnogo bolje raspoloženi no prošlog tjedna igrači Varteksa dočekat će Šibenik. Nova Uprava i lica koja ulijevaju povjerenje svakako su igračima dali poleta, bez obzira na to što su svi oni profesionalci i u stvari zaposleni da igraju nogomet najbolje što mogu i umiju. S osmjehom na licima, i nadajmo se uredno isplaćenim primanjima u džepovima, Varaždinci će dočekati goste.

No, što se sportske strane događanja tiče, veliku rupu ostavilo je nepravedno kažnjavanje Mumleka s tri utakmice za crveni karton s Kantride, kazna koju rijetko koji igrač, pogotovo tog renomea, dobiva u HNL-u. A nije naodmet ni spomenuti kako je karton izvadio šibenski sudac, tek toliko da ne prođe nezabilježeno, spomenuli su na Varteksovoj pressici. Klub će se vjerojatno žaliti, no ovako ili onako Mumlek ostaje na tribini ove nedjelje.

Uz Mumleka kartonirani su i Šimek te Papa, dok je Vukman nakon ozljede tek ovaj tjedan počeo trenirati. Manje bolove prijavili su Lučić i Vuk, ali one nisu ozbiljne.

"Trebat će nam mnogo truda, žara i odlučnosti da dođemo do pobjede protiv Šibenika, momčadi koja igra agresivan i čvrst nogomet s puno prekida. Nama se čini da Varteksu pobjeda i nije toliko važna, za plasman svakako ne, no tri boda trebamo upisati i pokazati da imamo odgovornost prema dresu i osjećaj pripadnosti Varteksu", najavio je susret varaždinski strateg Dražen Besek.

U nekoliko posljednjih susreta u baroknom gradu nogometaši Šibenika prikazivali su dobre partije, ali te dobre igre nije pratio rezultat. Novo gostovanje stoga donosi i želju da se ta tradicija prekine. Unatoč činjenici kako ni ovog puta neće biti kompletni (kao i cijelu sezonu), Šibenčani vjeruju kako u Varaždinu mogu do pozitivnog rezultata, a to bi bio i jedan bod.

Tijekom tjedna trener Kalinić muku je mučio s novim ozljedama. Vedran Celiščak ozlijedio je meniskus i neće ga biti nekoliko tjedana, dok je za varaždinski susret upitan nastup prvog klupskog strijelca Ermina Zeca. Brzonogi Bugojanac ima problema s ložom i skloniji smo vjerovati da će propustiti ogled s Varteksom kako bi se oporavio do sljedećeg tjedna i domaćih susreta protiv Rijeke, odnosno Zagreba. Problema s ozljedom, odnosno bolovima u leđima, ima i Mehmet Alispahić, ali Meša će stisnuti zube i ipak zaigrati.

Navedeni izostanci uvjetuju i promjene u početnom sastavu. Umjesto Celiščaka mjesto na lijevom boku trebao bi zauzeti Ivan Elez, a ukoliko Zec zaista ne bude mogao igrati vjerojatnije je da će na boku zaigrati Tomislav Labudović, dok će Elez biti u veznom redu. U sastav se nakon odrađene kazne od tri žuta kartona vraća i Josip Bonacin. Sve ostalo trebalo bi biti kao i na utakmici protiv Zadra.

Tri posljednje utakmice mreža Šibenčana nije se zatresla. Najzaslužniji za to svakako je vratar Goran Blažević koji brani izvrsno. Pitali smo ga stoga što očekuje od varaždinske utakmice: ''Prema pisanju medija situacija u Varteksu je dosta ozbiljna. Ali to može biti mač sa dvije oštrice. Možda ih može dodatno motivirati, tako da se ne smijemo puno oslanjati na to. Mala prednost za nas je što će im nedostajati Mumlek. S druge strane, kod nas je atmosfera dobra, dobro radimo i mislim da smo spremni napravit dobar rezultat. Sad je li to neriješen rezultat ili pobjeda vidjet ćemo.''

1. HNL, 26. kolo, 19. travnja u 16,30 sati, Varaždin: Varteks - Šibenik

Varteks: Mađarić – Vukman, Prahić, Carlos, Balajić – Brezovec, Golubarm Mujanović, Melnjak – Smrekar, Vuk

Šibenik: Blažević – Kwedi, Raič, Bonacin, Labudović – Milanović, Ademi, Elez, Alispahić, Gović – Rodić.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

26. kolo

Inter-Zaprešić0:2Hajduk
Sesvete0:4Dinamo
Zadar0:1Slaven Belupo
Varaždin2:2Šibenik
Rijeka2:0Zagreb
Cibalia1:1Osijek
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!