Košarka

Toronto u sve većim problemima

Goran Markuš • utorak, 21.04.2009.
Toronto u sve većim problemima
Foto: EPA

Vrlo razočaravajuća sezona je iza kluba našeg Roka Leni Ukića, Toronto Raptorsa koji su regularni dio završili na tek 13. mjestu Istoka. Međutim pravi problemi po kanadski klub tek su na pomolu. Osim činjenice da Marion, Parker i Graham već uoči naredne sezonu postaju free agenti niti sloboda prve zvijezde kluba, Chrisa Bosha nije daleko...

Tek treći puta u 14. godina koliko Bryan Colangelo obnaša dužnost generalnog menadžera, njegova momčad nije se plasirala u doigravanje, no realno gledajući trenutno je to njegov najmanji problem: "Iskreno rečeno, nisam prečesto gledao naš score - bilo je premučno."

Naime, momčad koja je toliko obećavala, posebice nakon dolaska Shawna Mariona, mogla bi se ubrzo vrlo lako raspasti. Vrlo važna trojka, Marion - Anthony Parker - Joey Graham odlazi na listu free agenta i pred Colangelom je vrlo teško pitanje - kako pridobiti okosnicu svoje momčadi natrag?

"Za Shawna imam nekih ideja. Ukoliko uistinu neće htjeti ostati sa nama mislim da je i za njega, ali i za nas najisplativija metoda "potpiši i prodaj". Na taj način Shawn će najlakše stići kamo se namjerio, a mi ćemo najlakše dobiti adekvatnu zamjenu", izjavio je Colangelo.

Ipak najveći problem za iskusnog generalnog menadžera ipak je veliki upitnik koji se nadvio nad četverostrukim All-Star igračem, Chrisom Boshom koji nakon sljedeće godine ima pravo na otkup svojeg ugovora. Kako smo iz usta Chrisa već mogli svašta čuti prijevremeni odlazak je prilično izgledan, no Colangelo i dalje ne odustaje.

"Chris je i dalje naš najbolji igrač i moj primarni cilj je uvjeriti ga da ostane u Raptorsima. Iako su u njegovom ugovoru još ostale dvije sezone vrijedne 33 milijuna dolara mogućnost otkupa ugovora već nakon naredne sezone plaši svakog obožavatelja našeg kluba", zaključio je Colangelo.

Ipak, generalni menadžer Toronta i dalje vjeruje u ostanak zvijezde kluba: "Ovog ljeta planiramo mu ponuditi novi ugovor koji bi ga vezao za Raptorse još tri sezone. Uzevši u obzir vjerojatno smanjenje salary capa u narednoj sezoni mislim da će igrači imati puno manje opcija. Ipak, čak i ako Chris odluči otići nema mjesta za paniku - siguran sam da se do najboljeg rješenja za obje strane uvijek može doći."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!