Nogomet

Osijek - Inter: Početak nove serije?

Petar Plevnik, Mario Lešković • srijeda, 22.04.2009.
Osijek - Inter: Početak nove serije?
Foto: Kristijan Komarica

Poučeni ugodnim ovosezonskim iskustvom s Interom, nogometaši Osijeka dočekuju današnji susret s vjerom u početak nove pozitivne serije koja bi im oživila prilično poljuljanu nadu u europski plasman. S druge strane, gosti iz Zaprešića u grčevitoj su borbi za opstanak i usprkos poražavajućoj tradiciji u susretima s Osijekom u Gradski vrt ne putuju s bijelom zastavom...

U ugodnom sjećanju ostali su Osječanima ovosezonski nastupi protiv Intera. Ne samo zbog činjenice da su u oba upisali pobjede, već i što je u oba navrata nakon tih susreta za bijelo-plavo krenula uspješna serija. Tako su nakon "čupave" jesenske pobjede u Gradskom vrtu Osječani nanizali četiri uzastopne pobjede, dok je nakon minimalne pobjede u Zaprešiću uslijedio remi u Maksmiru te pobjeda nad Hajdukom u Gradskom vrtu.

Samo jedan bod osvojen na gostovanjima u Kranjčevićevoj i Vinkovcima iskompromitirao je sve pozitivno ostvareno protiv Dinama i Hajduka te doveo Osječane u vrlo tešku situaciju kada je u pitanju borba za Europu. Na ruku Osječanima ide nešto lakši raspored, a u redovima bijelo-plavih uvjereni su kako će upravo Inter biti početak još jednog pozitivnog niza.

Bez obzira na pozitivna iskustva sa Zaprešićanima, situacija u redovima bijelo-plavih je takva da bi svako podcjenjivanje gostiju moglo biti kobno. Naime, zbog ozljeda Tomislav Steinbrückner ne može računati na dvije najčvršće karike, vratara Marina Skendera te kapetana Ivu Smoju. Dok će umjesto Smoje prigodu očekivano dobiti Jurica Pranjić, mjesto među vratnicama silom prilika po prvi će put u prvoligaškom susretu zauzeti mladi Ivan Vargić.

Susret protiv Zaprešićana biti će dobra prigoda napadačima bijelo-plavih da se napokon iskažu. Naime, Osijek je u osam susreta u nastavku prvenstva postigao samo šest pogodaka, od čega su se u strijelce samo dva puta upisivali napadači (Karlo Primorac i Josip Barišić op.a.), pa ne treba čuditi ukoliko danas u Gradskom vrtu u Osijekovom napadu istrče Vedran Nikšić ili Ivan Miličević.

Inter danas čeka teško gostovanje u Osijeku. U ovom trenutku ovo je najteža utakmica koja je mogla zapasti zaprešićkog prvoligaša. Osijek je najneugodniji klub za Inter jer otkad je hrvatske nogometne lige, "žuti" nisu nikada pobijedili u Gradskom vrtu. Da li je došlo vrijeme za rušenje te negativne tradicije, vidjeti ćemo danas.

Nažalost, što se tiče današnje utakmice, Inter odlazi oslabljen u Osijek. Nakon teške utakmice protiv Hajduka, gdje su se sigurno potrošili fizički i psihički, odlaze u Osijek koji im nikad nije odgovarao. Da bi potkrijepili taj podatak, dovoljno je reći da u dosadašnjim susretima Inter nikada nije pobijedio u Osijeku.

Koji je tome razlog, sigurno muči i trenera Intera Perkovića, koji mora pronaći dobitnu formulu da bi došao barem do boda. Dok Osijeku pobjeda treba da bi ostao u utrci za Europom, Interu je bitan svaki bod u borbi za ostanak. Da olakšaju svom treneru izbor za momčad zaslužni su Budimir, Ceraj i Brašnić koji danas ne mogu nastupiti što zbog crvenog, što zbog žutih kartona. Najmanje će nedostajati Brašnić, koji ionako u proljetnom dijelu prvenstva nije branio jer vrata Intera odlično čuva mladi Delač.

Zbog ozljeda upitan je nastup Gulića i Dodika, a u prvi sastav vraća se Yankep.

T-Com 1. HNL, 27. kolo, 16:30h:

Osijek: Vargić - Ibriks, Pranjić, Vida, Andre Luiz - Todorčev, Lončarević, Vidaković, Knežević - Barišić, Primorac.

Inter Zaprešić: Delač - Bubalo, Golem, Buden, Krznar - Batarelo, Yankep, Grgurović, T. Šarić - Bosec, Dodo.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

27. kolo

Slaven Belupo2:1Varaždin
Šibenik0:1Rijeka
Osijek1:1Inter-Zaprešić
Zagreb4:0Cibalia
Hajduk5:0Sesvete
Dinamo2:0Zadar
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!