Vodeni sportovi

Šibenčanima prednost

Ivana Jurica • subota, 02.05.2009.
Šibenčanima prednost
Foto: Davor Sajko

Vaterpolisti Šibenik NCP-a iskoristili su prednost domaćeg bazena i u borbi za treće mjesto u domaćem prvenstvu stigli su do vodstva od 1:0. U zanimljivoj utakmici Riječani su se odlično nosili s domaćim vaterpolistima sve do posljednje četvrtine kad su Šibenčani stekli odlučujuću prednost. Završilo je s 13:9 u korist Tuckove momčadi...

Šibenik NCP – Primorje EB 13:9 (4:3, 3:2, 1:1, 5:3)

Šibenik, bazen u Crnici, gledatelja 200

Šibenik NCP: Moses (10 obrana), Šutalo, Maškarić, B. Letica 3(1), Brlečić 3, Škorić, Španja, Brkić 2(2), Sutić 2, S. Letica 1, Vuleta, Samodol 1, Jukić, Vlahović 1(1), trener: Ivica Tucak.

Primorje EB: Križanec (7 obrana), Glavan, Car, Krapić, Sušanj, Frajman 1, Tiškinski 1, Brala 3(1), Vrlić, Barač 2, Beltrame, Bratić 1, Jurišić, Krizman 1, trener: Zoran Roje.

Igrač više: Šibenik NCP 6/9, Primorje EB 6/10

Peterci: Šibenik NCP 4/4, Primorje EB 1/1

Osobne pogreške: Šibenik NCP 12, Primorje EB 13

Tri osobne pogreške: Vrlić 28', Bratić 31', Španja 32

Suci: Nenad Periš (Split) i Nikola Curić (Dubrovnik)

Već u prvom napadu domaćin je došao do prednosti, mrežu Luke Križaneca s igračem više načeo je Nikola Samodol. Na isti način odgovorili su i gosti, s igračem više precizan je Alen Brala. U efikasnoj prvoj četvrtini B. Letica i Sutić donijeli su svojoj momčadi od 3:1. Barač smanjuje na 3:2, Brkić iz peterca pogađa za plus dva, a konačan rezultat od 4:3 postavlja Frajman na samom isteku prvih osam minuta igre.

Početkom druge četvrtine gosti ne koriste prvu priliku za izjednačenje, jer domaći vratar Moses fantastično brani kontru Bojanu Caru. Ali, ipak, u idućem napadu za izjednačenje pogađa Krizman. Nakon novog izjednačenja od 5:5 do kraja prvog poluvremena u strijelce se za domaćine upisuju još jednom B. Letica i Sutić i rezultat je 7:5.

U prve četiri minute nastavka nije bilo pogodaka ni s jedne ni s druge strane. Neefikasnost je prekinuo Brala koji iz peterca pogađa za 7:6. Do kraja četvrtine tek je Brlečić pogodio s igračem više za 8:6, a ni jedni ni drugi nisu realizirali igrača više. U posljednjem napadu Moses je odličnom obranom sačuvao svoj gol.

Riječani s dva brza pogotka na početku četvrtine dolaze do 8:8 – strijelci Barač i Bratić. Ali domaćini tada ubacuju u brzinu više i postižu čak pet pogodaka i pitanje pobjednika definitivno je riješeno. Dva puta Brlečić i jednom Slavko Letica precizni su s igračem više, iz igre pogađa i Boris Letica, a posljednji pogodak za Šibenik iz peterca, koji je sam i izborio, postiže mladi Andrija Vlahović. Konačan rezultat od 13:9 postavio je Tiškinski s igračem više.

Trostruki strijelci na utakmici bili su Boris Letica i Hrvoje Brlečić kod domaćih, te Alen Brala kod gostiju.

Druga utakmica igra se sljedeće subote u Rijeci, a eventualna treća, ponovno u Crnici.

HVL - završnica

za 3. mjesto

Solaris13:9Primorje EB
Primorje EB11:8Solaris
Solaris14:12Primorje EB

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!