Vodeni sportovi

Šibenčanima treća pozicija

Ivana Jurica • subota, 16.05.2009.
Šibenčanima treća pozicija
Foto: Martina Japundžić

Vaterpolisti Šibenik NCP-a pobjedom u trećem susretu doigravanja za treće mjesto u hrvatskom prvenstvu osvojili su željenu treću poziciju čime su stekli pravo nastupa u kvalifikacijama za Euroligu i sljedeće sezone, dok će Riječani u Kup LEN. Šibenčani su slavili rezultatom 14:12.

Šibenik NCP – Primorje EB 14:12 (5:1, 3:4, 4:5, 2:2)

Šibenik, bazen u Crnici, gledatelja 200

Šibenik NCP: Moses (9 obrana), Šutalo 2, Maškarić, B. Letica 1, Brlečić 2, Škorić, Španja, Brkić 2, Sutić 3, S. Letica 1, Vuleta 1, Samodol 2, Jukić, Vlahović, trener: Ivica Tucak.

Vezane vijesti

Primorje EB: Križanec (5 obrana), Glavan 2, Car, Krapić, Grabovac, Frajman, Tiškvinski 2, Brala 1(1), Vrlić, Barać, Beltrame, Bratić 4, Jurišić, Krizman 3, trener: Zoran Roje.

Igrač više: Šibenik NCP 10/13, Primorje EB 9/13

Peterci: Šibenik NCP -, Primorje EB 1/1

Osobne pogreške: Šibenik NCP 17, Primorje EB 16

Tri osobne pogreške: Maškarić 20', Španja 21', B. Letica 22', S. Letica 28' (Šibenik NCP) – Krapić 13', Krizman 30' (Primorje EB)

Suci: Mladen Rak i Nikola Curić (oba Dubrovnik)

Domaća momčad odlično je otvorila susret i već nakon prvih osam minuta igre imala je veliku prednost. Nikola Sutić realizirao je prvog igrača više za početno vodstvo. Primorje je imalo odličnu priliku za izjednačenje, ali Moses je obranio zicer Krapiću. Kazna je stigla na drugoj strani: Boris Letica dugo je vagao golmana, na kraju je i pucao, te pogodio za 2:0. I iduća dva igrača više Šibenčani su sigurno realizirali, a precizan je oba puta bio Nikola Samodol. Tek pri kraju četvrtine Riječani su preko Krizmana postigli svoj prvi pogodak. Konačan rezultat na kraju prve četvrtine postavio je Šutalo nakon prekrasne akcije sa Brkićem.

Kapetan Šibenčana Brkić pogodio je početkom četvrtine za 6:1 i činilo se da će to biti sigurna pobjeda domaćih vaterpolista. Ali Riječani se nisu predavali, te preko Brale iz peterca i Bratića smanjuju na 6:3. Sutić pogađa za 7:3, a nakon obostranog isključenja (Španja – Krapić) Krizman puca, a lopta se od stative odbija u mrežu za 7:4. Najbolji strijelac gostiju u ovoj utakmici Marko Bratić precizan je za 7:5 ali na kraju poluvremena na semaforu je ipak svjetlilo 8:5 jer je precizan, nakon novog obostranog isključenja, bio Šutalo.

Imali su domaći vaterpolisti iznimno dobru realizaciju igrača više, pa je tako početkom treće četvrtine precizan bio i Brkić. S dva uzastopna gola s igračem više, strijelci Glavan i Bratić, Riječani se vraćaju na 9:7. U četvrtini s pregršt isključenja, i brojnim sudačkim odlukama na koje su prigovore imali i jedan i drugi trener, Šibenik je s dva uzastopna gola Brlečića ponovno došao do plus četiri (11:7). Nove igrače više momčad Zorana Roje brzo realizira preko Glavana i Bratića i opet su na minus dva (11:9). Vuleta je precizan s igračem više za 12:9, a konačan rezultat treće četvrtine, također s igračem više, postavlja Bratić.

Kako se bližio kraj susreta tako je i nervoza rasla, jer ulog je bio velik, kvalifikacije za Euroligu u sljedećoj sezoni, odnosno treće mjesto u domaćem prvenstvu. Imali su Riječani početkom zadnje dionice igre i priliku za smanjenje na minus jedan, ali Brala s igračem više ne uspijeva pogoditi gol. Kazna za to stiže u kontri iz koje je precizan Slavko Letica. Probleme je domaćinima zadavala činjenica kako su ostali bez čak tri beka u razmaku od tri minute zbog tri osobnih pogrešaka (Maškarić, Španja, B. Letica), pa je Primorje nešto lakše dolazilo do igrača više. Precizan je tako u dvije situacije bio Tiškvinski za 13:12.

Stiglo je Primorje na samo minus jedan, ali ne i bliže od gola. Nakon isključenja Baraća Sutić je bio precizan za, pokazat će se konačnih, 14:12. Do kraja utakmice i jedni i drugi imali su po jednu priliku s igračem više, ali mreže se više nisu tresle. Pobjeda je zasluženo pripala Šibenčanima koji su još jednom dokazali da su kvalitetnija momčad od Riječana.

Srebrne medalje na kraju iznimno uspješne sezone Šibenčanima je dodijelio Tomislav Jukić, dogradonačelnik Šibenika, ujedno i član Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza.

HVL - završnica

za 3. mjesto

Solaris13:9Primorje EB
Primorje EB11:8Solaris
Solaris14:12Primorje EB

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!