Košarka

Utakmica odluke

Igor Maračić • subota, 09.05.2009.
Utakmica odluke
Foto: Kristijan Komarica

U 12. kolu A-1 Lige za prvaka igra se važna utakmica u borbi za startnu jedinicu. Dva kola prije kraja Cibona ugošćuje Zadar, koji je pobijedio u njihovom zadnjem susretu i ima naizgled lakši raspored nakon današnjeg susreta. Drugi par čine treća i četvrta momčad lige, tako da nas očekuje zanimljivo poslijepodne...

U Košarkaškom centru Dražen Petrović čeka nas danas velika utakmica. S 21 bodom te samo jednim porazom, susreću se dva velika rivala - Cibona i Zadar. Kao lagani favorit nameće se Cibona, ali oprezan je trener Perasović: "Zadar je vrlo dobro vođena i disciplinirana ekipa, koja će iskoristiti svaku, pa i najmanju pogrešku protivnika".

Ipak, Zadar ima prednost u međusobnom omjeru, a danas dolazi i motivacijski nošen učinkom iz prošlog kola, kad su razbili Dubrovnik ubacivši im 128 koševa. Nakon ovog kola Zadru preostaje i lakši posao, s obzirom da Cibona mora još dočekati i vrući Zagreb. Očekuje nas borba o kojoj se puno pričalo, a puno će se zasigurno pričati i poslije. Utakmica počinje u 18 i 15, uz izravan prijenos na HRT-u.

Vezane vijesti

Drugu današnju utakmicu igraju Split i Zagreb, a eventualnom pobjedom u utrku bi se umiješali i Zagrepčani, koji imaju bod manje od prvog dvojca, 20. Split se nalazi na četvrtom mjestu sa 16 bodova.

Momčadi će sigurno imati drukčije raspoloženje, pošto domaćini imaju seriju od dva poraza, a gosti isto toliko, ali pobjeda. No, cilj će im biti isti - pobjeda.

Jedan od dva nedjeljna sraza je između Svjetlosti i Dubrovnika. Brođani će tražiti svoju tek treću pobjedu, dok će Dubrovčani probati ostvariti proboj do četvrte pozicije, što će im biti omogućeno ukoliko Split izgubi.

Ekipa Svjetlosti upotpunjuje posljednji trio na ljestvici u kojem svi imaju isti broj bodova 13.

Posljednju utakmicu kola odigrat će fenjeraš Šibenik i momčad s istim učinkom - Cedevita. Obje momčadi imaju veliki broj primljenih koševa, s tim da je Šibenik u dobranom minusu, gotovo 100 koševa više su primili nego Cedevita.

Šibenik napokon može odahnuti jer su u posljednja dva kola uvjerljivo poraženi, od Zagreba i Cibone, pa u ovom slučaju imaju i puno veće šanse. Ovo je revijalna utakmica, ali uspjeh u njoj ipak će jednu ekipu odvojiti bodovno od druge.

Liga za prvaka, 12. kolo:
Cibona - Zadar 18:15
Split - Zagreb 19:00
Šibenik - Cedevita 18:30 (nedjelja)
Svjetlost - Dubrovnik 18:30 (nedjelja)

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!