Košarka

Splićani napokon izmamili pljesak

Bernard Jurišić • subota, 09.05.2009.
Splićani napokon izmamili pljesak
Foto: Bruno Karadža

U posljednjem, šestom pokušaju da pobijede nekog od regionalnih ligaša u Ligi za prvaka ove sezone, košarkaši Splita CO konačno su i uspjeli. U Spaladium Areni je pao Zagreb Crobenz, čime su "žuti" praktično zapečatili mjesto u doigravanju...

Nakon turobnih predstava i rezultata, konačno se i malo pljeska čulo pod svodovima Spaladium Arene. Split CO pobijedio je Zagreb 91:81 i tako ubilježio jedinu pobjedu u šest okršaja protiv hrvatskih regionalnih ligaša.

Na otvaranju susreta nije se činilo da će domaćini biti nagrađeni pljeskom oko 800 nazočnih u udobnim foteljama dvorane u Lori. Iako bez ozlijeđenog Tomića, "mravi" su od prvog napada poveli i držali prednost sve do samog kraja prvog poluvremena.

Vezane vijesti

U drugoj četvrtini počela se konsolidirati jako loša obrana splitske momčadi, a "žuti" su otvorili drugi period serijom 6:0 za 26:27. Zagreb je uspješno branio prednost sve do posljednje minute prvog poluvremena, kad je Split došao do prvog rezultatskog suficita (40:38).

Zagrebaše je zaustavio čvrst obrambeni blok Splićana, opet vrlo korisni Dalron Johnson (koji se začudo nakon poluvremena više nije vraćao na parket) i čak 11 napadačkih skokova, pa su domaćini uspjeli kompenzirati i čak 14 promašenih pokušaja za tricu u prve dvije četvrtine.

Pola treće četvrtine utakmica je bila u egalu (51:51), a ona je napokon proradio šut Splićana. Štemberger i posebno raspoloženi Vrkić dalekometnom su paljbom "bušili" gostujuću obranu, no ključnu seriju iznio je Eddie Shannon sa 7 poena u nizu za 11:0 Splita i bijeg na 69:56 u 29. minuti.

"Mravi" više nisu imali snage za povratak u poljednjoj četvrtini, iako su ih dugo vukli raspoloženi Mulaomerović i borbeni Žorić. S visokom prednošću opustila se ruka Splićanima, bilo je i atraktivnih "alley-up" zakucavanja Shannon - Vrkić, pa su dvije minute prije kraja "žuti" imali i najvećih 90:75.

Ovom su pobjedom Splićani praktično osigurali nastup u doigravanju, iako ih još čeka gostovanje u Dubrovniku, gdje im je dovoljno obraniti 28 poena prednosti iz prve utakmice u Splitu. Zagreb CO je porazom u Splitu definitivno "zakapario" na treće mjesto uoči doigravanja.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!