Košarka

"Dug jezik nas je skoro koštao"

Ivor Krapac • subota, 16.05.2009.
"Dug jezik nas je skoro koštao"
Foto: Kristijan Komarica

Od sigurne prednosti u prvom poluvremenu, preko velikog preokreta i prijetećeg zaostatka u nastavku, do osigurane pobjede u završnici utakmice - košarkaši Cibone prošli su "puni krug" u gradskom dvoboju sa Zagreb Crobenzom u posljednjem kolu Lige za prvaka, a pobjeda im je značila prvo mjesto uoči doigravanja i polufinalni ogled sa Splitom CO...

Velimir Perasović je nakon pobjede bio zadovoljan samo s prvim dijelom susreta: "Za nas je ovo bila jako važna utakmica, sretno smo je dobili. U prve dvije četvrtine smo igrali tako da smo trebali imati osjetniju prednost i prelomiti utakmicu već tada, a treća četvrtina bila je ključna. Zagreb je apsolutno dominirao, postigli su nam 28 poena, 15 u prve tri-četiri minute, tada smo počeli razmišljati da možemo izgubiti ovu utakmicu."

Muke u završnici podsjetile su na prošlotjedni derbi protiv Zadra, kad su se Cibosi također jedva izvukli nakon što su sve mogli riješiti puno lakše: "Treća četvrtina je uvijek ključna, dug je period do kraja utakmice. Prestali smo igrati obranu, ušli smo u glupe rasprave sa sucima koje su nas koštale tri tehničke, što je nedopustivo za ozbiljnu momčad."

"To nije bilo samo šest poena iz slobodnih bacanja, bili su i dodatni napadi protivnika, sveukupno nam je to odnijelo sigurno 10-11 poena na račun naših gluposti i poklona", rekao je trener Cibosa o tehničkim pogreškama Kusa, Vukušića i Prkačina, dodajući da ga takvi pokloni smetaju i bole: "Dug jezik nas je skoro koštao prvog mjesta i to je nešto što ne mogu tolerirati."

Gostujući trener Denis Bajramović čestitao je Ciboni na pobjedi, a svojima ponajprije zamjerio loš ulazak u utakmicu: "Prvu četvrtinu smo odigrali katastrofalno, moram biti prezadovoljan što smo na poluvrijeme otišli s 13 poena minusa. Nismo pokazali baš ništa od onoga što smo dogovorili prije utakmice."

"Treća četvrtina bila je priča za sebe. Nakon manjka skokova došli smo u egal u tom segmentu, imali smo izbalansiran napad i dosta toga smo mogli odigrati u leđa radi lošeg povratka protivnika", kazao je Bajramović o nastavku utakmice, a kao prijelomni trenutak izdvojio je izostanak obrambenog skoka njegove momčadi nakon dva Homanova promašena slobodna bacanja kod pet razlike za Zagreb u posljednjoj četvrtini. Cibona je dobila novi napad, Princ zabio tricu za dva poena minusa - i ubrzo se sve okrenulo.

"Mislim da je to poremetilo moje igrače, Cibona je bila koncentriranija u završnici, evidentno je da je ovakvih utakmica odigrala napretek. Jedino me začudio omjer prekršaja u posljednjoj četvrtini, Cibona nije ušla u bonus, imali su dva penala, a mi smo napravili 11", zaključio je Bajramović, uz dodatak da su Cibosi ipak zasluženo slavili.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!