Košarka

"Sve prema scenariju"

Borna Rupnik • subota, 23.05.2009.
"Sve prema scenariju"
Foto: Davor Sajko

Zadarski dvokorak u finale hrvatskog košarkaškog prvenstva na račun Zagreb Crobenza obojica su trenera bez zadrške proglasila zasluženim, a i Zmago Sagadin i Denis Bajramović ponosni su na učinak svojih igrača...

Premda je Zagreb veći dio utakmice držao pod rezultatskom kontrolom, Zadar se nije predavao i njihov pritisak nije popuštao ni u jednom trenutku. To je bio i plan, priznao je trener zadarskih košarkaša, Zmago Sagadin, na konferenciji za medije poslije susreta.

"Tražio sam od svojih igrača da tijekom cijele utakmice umaramo Zagrebove igrače kako bismo na kraju pobijedili. To nam se isplatilo, sve se odvijalo upravo prema tom scenariju", rekao je slovenski stručnjak, ne skrivajući zadovoljstvo prolazom u finale.

Vezane vijesti

Pritom je pohvalio trud svojih igrača bez obzira na slabiji prvi dio: "Svakako, zadovoljan sam viđenim. Došli smo napraviti sve da dobijemo ovu utakmicu. U prvom smo poluvremenu imali slab šut, ali sam znao da možemo i moramo bolje, a u nastavku smo popravili i skok".

"Bio je to vrlo izjednačen dvoboj i morali smo izvući i zadnji atom snage", zaključio je Sagadin.

Njegovom kolegi na protivničkoj klupi, Denisu Bajramoviću, utakmica protiv Zadra bila je i posljednja u sezoni tijekom koje je ustoličen na mjesto prvog trenera. "Čestitam Zadru na pobjedi, ali i svojim igračima na cijeloj sezoni koja je nažalost gotova, ali napravili smo jedan iskorak", rekao je Zagrebov strateg.

Težak poraz u utorak u Zadru ipak je ostavio traga na Mravima, neovisno o pokušajima da se taj susret što prije zaboravi: "Nastojali smo prijeći preko toga, ali podsvijesti nam je nedostajao jedan korak, naizgled malen, ali zapravo vrlo velik".

No, Zagreb je ove sezone ostvario jednu iznimno vrijednu pobjedu u kontekstu približavanja vodećim hrvatskim klubovima, koju je Bajramović sažeo u sljedeću rečenicu: "Postali smo momčad na čijim se utakmicama nikada ne zna kako će završiti".

Dvoboj u Trnskom presudile su posljednje dvije minute, u kojima je Zadru pošlo za rukom ono što im nije išlo prvih 38 minuta, prolazak lopte do slobodnog Todora Gečevskog pod košem: "Da, to smo uspješno branili tri četvrtine, ali tada je stigao kraj utakmice, odnosno energetska iscrpljenost i pad koncentracije, a ispomoć u reketu nije stigla na vrijeme".

"Naposljetku treba reći da bolja momčad prolazi dalje", maksimalno je sportski i korektno završio Denis Bajramović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!