Košarka

Zadrani lako do prednosti

Branimir Korać • utorak, 19.05.2009.
Zadrani lako do prednosti
Foto: Davor Sajko

U prvoj polufinalnoj utakmici PH, košarkaši Zadra s lakoćom su slomili otpor Zagreba i u svojoj dvorani visoko slavili 89:67. Neizvjesnost je trajala kratko, u završnici prvog dijela Zadar se odvojio, u trećoj dionici posve razbio goste i mirno priveo susret kraju...

Zagreb je Zadranima ostao dosta toga dužan ove sezone. Dva poraza u Trnskom, od toga oba vrlo važna u zadarskoj borbi za pozicije u Ligi za prvaka, ali i NLB ligi, te su u susret ušli s velikom dozom otpora kako ne bi dozvolili neki krivi korak i možebitno ispadanje u ranoj fazi.

Zagreb je odolijevao neko vrijeme, igrao dobro veći dio prvog poluvremena i nije dopuštao Zadranima odvajanje, međutim u završnici prvog poluvremena ipak se Zadar odvojio i stvorio ugodnu zalihu za drugo poluvrijeme. Posebno se istaknuo u tom dijelu Damir Rančić koji je pokazao kako je u Zadru napokon pronašao onu splitsku formu.

Prvu značajniju prednost na susretu Zadar je ostvario u osmoj minuti tricama Boise, Cara i polaganjem Perića kada su pobjegli na 17:10, ali Zagreb je do kraja četvrtine ipak smanjio na 20:17 i ostao u utakmici.

Do sredine druge četvrtine Zagreb je bio u potpunom egalu, tricama Mulaomerovića i Simona stigao je do 27:27 i tu stao. Do kraja četvrtine tek je Simon ubacio tricu za Zagreb dok je Zadar nanizao 16 poena i prvo poluvrijeme riješio u svoju korist 43:30.

Tomislav Ružić, Rok Stipčević i Juby Johnson nizali su trice na početku drugog dijela, Zadar je to razdoblje odradio odlično i prednost je brzo dosegla i 20 poena plusa za Zadrane. U 26. minuti Zadar je već imao 60:39 da bi na kraju treće dionice već imali 73:67.

Ništa se nabolje po Zagrebaše nije promijenilo na startu posljednje četvrtine, čak štoviše, Zadar je nastavio seriju i sredinom četvrtine dosegao najvišu prednost 82:50. Iako je i ranije bilo sve jasno što se tiče pobjednika, Zadrani su ovdje praktički zaključili utakmicu i završnicu odigrali nešto opuštenije i rezerviranije. Time je i Zagreb došao do daha i uspio spustiti zaostatak na konačnih minus 22.

Kod Zadra najistaknutiji su bili Damir Rančić s 19 poena (pet trica) te Tomislav Ružić s 18 poena i šest skokova. Kod Zagreba 18 poena uz devet skokova upisao je Ante Tomić, a 14 poena dodao je Kruno Simon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!