Nogomet

"Barcelona zabija kada poželi"

Borna Rupnik • utorak, 26.05.2009.
"Barcelona zabija kada poželi"
Foto: EPA

Ostao je još samo jedan dan do najveće utakmice ovogodišnje klupske sezone, obračuna Manchester Uniteda i Barcelone za naslov prvaka Europe. U oba tabora imaju određenih problema sa zdravljem, ali to nikome ne brani da razmišlja samo o pobjedi...

Alex Ferguson i Josep Guardiola ovih dana ne spavaju mirno. Obojica trenera imaju nekoliko briga, a zajednički im je nazivnik obrana. Škota muči zdravstveno stanje Rija Ferdinanda, a Katalonca pitanje kako zakrpati rupe nastale suspenzijama i ozljedama standardnih prvotimaca.

"Rio se dobro oporavlja. Mislim da je na dobrome putu da zaigra u srijedu", rekao je Alex Ferguson za klupsku televiziju i donio dodatnu nadu navijačima Crvenih vragova. S Ferdinandom u obrani akcije Manchester Uniteda rastu.

Toga je svjestan i vezni igrač Michael Carrick: "Barcelona može zabiti kada poželi, ali mislim da se možemo dobro braniti, a zatim ih i napasti. I prošle se godine u polufinalu očekivao napadački nogomet, a pao je samo jedan gol u dvije utakmice".

S druge strane, u Barceloni se ne žele previše zamarati suparnikom, makar se on zvao i Manchester United. "Ne znamo kako će se postaviti na terenu, stoga morao držati loptu u nogama te dominirati sredinom terena", najavio je španjolski reprezentativac Xavi.

"Moramo nametnuti svoj stil igre", dodaje, i pritom otkriva kakve je upute dobio od trenera: "Šef nam je rekao da moramo igrati kao i tijekom cijele sezone. To znači da moramo izaći na teren i zabavljati se, pri čemu ne smijemo gubiti živce".

Guardiolu su snašli problemi u prednjoj liniji, jer su Thierry Henry i Andres Iniesta još uvijek pod znakom upitnika, ali liječnička služba najbolje španjolske momčadi radi sve čini bi ih osposobila za izazov godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!