Nogomet

Messi: "Platio bih da gledam Ronalda"

Borna Rupnik • utorak, 26.05.2009.
Messi: "Platio bih da gledam Ronalda"
Foto: EPA

Lionel Messi slovi za najboljeg svjetskog nogometaša, ali sportski priznaje izvanrednu kvalitetu i svoj najvećem pojedinačnom rivalu, Cristianu Ronaldu. U najavi sutrašnjeg finala Lige prvaka osvrnuo se na kvalitete Manchester Uniteda, ali i svoju ljubav prema Barceloni...

Cijeli svijet iščekuje srijedu navečer i kao ogled dvojice najboljih nogometaša današnjice, Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a omaleni Barcelonin Argentinac ne voli samohvalu nego radije komplimentira suparniku.

"Manchester United posjeduje kvalitetu na svim dijelovima terena. No, ako moram izdvojiti jedno ime, to je svakako Cristiano Ronaldo. Da treba, platio bih da ga mogu gledati", rekao je Messi.

Ujedno smatra da usporedbe nisu pretjerano zahvalne: "Različiti smo igrači, ali to ne mijenja činjenicu da je nevjerojatan. Poseban je nogometaš i neće ga biti lako zaustaviti". Messi naglašuje i da nije Ronaldo jedina opasnost.

"Budemo li čuvali samo njega, kaznit će nas netko drugi. Ne smijemo zaboraviti na Rooneya, Berbatova ili Teveza", dodao je argentinski genijalac.

Iako prije najvažnije utakmice u sezoni sigurno ne želi razgovarati o prijelaznom roku, nije propustio priliku istaknuti da ne planira mijenjati svoje mjesto boravka. "Ne želim nikada otići. Toliko toga dugujem Barceloni i želim im to otplaćivati ostatak svoje karijere. Odan sam Barceloni".

Podsjetimo, Barcelona je Messiju u mladim danima platila vrlo visoke troškove liječenja poremećaja rasta, koje mu njegovi roditelji nisu mogli priuštiti. "Samo se Barcelona usudila riskirati sa mnom", priznao je Messi. Itekako im se isplatilo.

Naposljetku se osvrnuo i na zdravstveno stanje svojih suigrača iz napada, odnosno njihov utjecaj na momčad: "Iniesta i Henry odigrali su spektakularnu sezonu. Bit će nam lakše budu li na terenu, što su i zaslužili. Nadam se da će biti s nama".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!