Tenis

Šarapova voli u tri seta

Ivor Krapac • petak, 29.05.2009.
Šarapova voli u tri seta
Foto: EPA

Iako igra tek drugi turnir u singlu po povratku na teren nakon skoro devet mjeseci pauze zbog ozljede ramena, Marija Šarapova zasad u Roland Garrosu gura odlično, iznad očekivanja. Nekadašnja prva tenisačica svijeta probila se u osminu finala preživjevši izazov kvalifikantice Jaroslave Švedove...

U drugom kolu imala je jako težak posao, uz prolazak s 8:6 u trećem setu protiv Nadje Petrove, a korak iza Mariji Šarapovoj nije bilo puno lakše, ali i ovog je puta završilo kako je željela. 21-godišnja rođena Moskovljanka Jaroslava Švedova, koja nastupa pod kazahstanskom zastavom, pala je s 1:6, 6:3 i 6:4.

Šarapova je, tako, i treći put u tri meča slavila tek u trećem setu, što joj možda i neće loše doći s obzirom da dugo vremena nije igrala natjecateljski tenis. U osmini finala čeka je 25. nositeljica, Kineskinja Na Li, koja je prošla treće kolo sa 7:5 i 6:1 protiv Bjeloruskinje Olge Govorcove.

Posljednji ženski meč dana donio je pravi maraton u izvedbi Viktorije Azarenke i Carle Suarez Navarro, još uvijek bez odluke o pobjednici. Suarez Navarro bila je blizu pobjedi kod vodstva od 7:5 i 4:1, ali devetopostavljena Bjeloruskinja se vratila i sa 7:5 dobila drugi set, nakon čega je meč prekinut zbog mraka. Nastavak je u subotu.

Roland Garros, tenisačice, treće kolo: Šarapova (Rusija) - Švedova (Kazahstan, Q) 1:6, 6:3, 6:4, Na Li (Kina, 25) - Govorcova (Bjelorusija) 7:5, 6:1.

Prekinuto zbog mraka: Azarenka (Bjelorusija, 9) - Suarez Navarro (Španjolska, 22) 5:7, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!