Tenis

Ančić propušta Wimbledon i Davis Cup

Ivor Krapac • srijeda, 03.06.2009.
Ančić propušta Wimbledon i Davis Cup
Foto: Kristijan Komarica

Tanka nada da bi Mario Ančić mogao biti spreman za skori Wimbledon i četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa protiv Amerikanaca više ne postoji. Treći hrvatski reket objavio je da neće igrati u Londonu i Poreču jer je još rano za ozbiljan tenis nakon bolesti...

Iako se uvijek vrijedi nadati, malo toga upućivalo je da će Mario Ančić moći zaigrati u Wimbledonu, koji počinje 22. lipnja, ili u Davis Cup ogledu s Amerikancima od 10. do 12. srpnja na dvoranskoj zemlji porečke Žatike. Potvrdu da ga neće biti dobili smo danas.

Mario je u razgovoru za Jutarnji list istaknuo da mora slušati poruke koje mu šalje tijelo, a tijelo je poslalo poruku da je još prerano za povratak na teren. Dodatni problem je što se u Wimbledonu i Davis Cupu igra na tri dobivena seta, a ukoliko meč ne krene u samo jednom smjeru, to znači i najmanje dva sata igre, što je u sadašnjem Ančićevom stanju očito previše.

Kada će se Ančić moći vratiti na teren, još nije poznato, o tome nije želio nagađati.

Podsjetimo, borba s posljedicama mononukleoze i virusom koji ga je oslabio Marija su ove sezone udaljili s terena više od dva mjeseca, od ožujka do svibnja, nakratko se vratio uoči Roland Garrosa nastupom u Kitzbühelu, no taj test spremnosti za tenis nije bio uspješan. Prošao je kvalifikacije, izgubio u prvom kolu protiv Rubena Ramireza Hidalga i nedugo potom otkazao Roland Garros.

Povratak kući na nove pripreme ubrzo je otkrio da je premalo vremena do Wimbledona i Davis Cupa - na londonskoj travi neće moći braniti lanjsko četvrtfinale, a odustajanje od reprezentativnog susreta s Amerikancima značilo je da Goran Prpić ostaje s Marinom Čilićem i Ivom Karlovićem kao jedinim pravim adutima u singlu.

Ukoliko se nekom od njih nešto dogodi do početka srpnja, a s našom reprezentacijom navikli smo i na najcrnje varijante, kao "vatrogasac" bi mogao uskočiti Ivan Ljubičić, koji dolazi u kalkulaciju jedino u takvom slučaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!