Nogomet

Glavina: "Stvara se svjetska momčad"

Borna Rupnik • petak, 10.07.2009.
Glavina: "Stvara se svjetska momčad"

Dinamo je danas predstavio svoje posljednje ovosezonsko pojačanje, mladog Denisa Glavinu, koji će popuniti rupu na lijevog strani obrane hrvatskog prvaka. Glavinu posebno veseli što se vratio u klub u kojem je proveo svoje juniorske dane, a ambicije su mu velike...

Denis Glavina vratio se u Maksimir. Bivši plavi junior i mladi reprezentativac svoj je nogometni put nakon odlaska iz Hrvatske nastavio u Ukrajini, a posljednje je sezone s Vorsklom iz Poltave osvojio tamošnji kup.

U Dinamo se vraća na jednogodišnju posudbu, a sljedećeg će ljeta zagrebačka momčad imati pravo prvokupa dokaže li se Glavina u momčadi Krunoslava Jurčića. "Sretan sam što sam se vratio u svoj klub. Želio bih svima zahvaliti na ukazanom povjerenju i želim ga opravdati", izjavio je u uvodu novi lijevi bek prvaka Hrvatske.

"Nadam se uspješnoj sezoni", nastavio je, osvrnuvši se i na taktičko pitanje koja je njegova prirodna pozicija. Naime, sklon je i ofenzivnijoj igri na lijevoj strani terena. "Moja je prirodna pozicija upravo lijevi bek. To sam počeo igrati u Dinamu i to će biti moja glavna zadaća ove godine", rekao je.

Glavina je u Ukrajini izgradio sasvim solidnu reputaciju. Proglašen je za najboljeg mladog nogometaša: "U Ukrajini svi znaju tko je Denis Glavina i važno je da me cijene".

Međutim, Dinamo mu je za cijelo vrijeme boravka na istoku Europe bio u mislima, tvrdi: "Stalno sam pratio što se zbiva u Dinamu. Čini mi se da sada u Maksimiru stvara svjetska momčad".

Trener Krunoslav Jurčić zadovoljan je ne samo dolaskom Denisa Glavine, nego i cjelokupnim prijelaznim rokom: "Bio sam pristalica ciljanosti transfera i vrlo sam sretan što su se obistinile moje želje. Želio sam napadača i lijevog beka te sada sastavljam momčad po svom ukusu. Denisa nisam gledao uživo, nego samo na snimkama, ali sam pričao s njegovim trenerima i suigračima".

"Drago mi je da je Denis proizvod naše škole. Tako će se lakše uklopiti", dodao je Jurčić. Glavina nema pravo nastupa u drugom pretkolu Lige prvaka, a prvu će priliku za debi u plavom dresu imati u prvom kolu hrvatskog prvenstva ili trećem pretkolu Lige prvaka.

Zasad je još uvijek upitno gdje će Dinamo igrati svoje europske utakmice jer je UEFA sve nepopustljivija. "Situacija je alarmantna", rekao je Siniša Jagodić, navodeći da će Dinamo napraviti sve da na vrijeme sanira nedostatke maksimirskog stadiona. U slučaju potrebe kao moguća zamjena u obzir dolazi bilo koji stadion koji zadovoljava Uefine kriterije, neovisno o tome nalazi li se u Hrvatskoj ili inozemstvu, najavio je Jagodić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!