Nogomet

Jurčić: "Nema alibija, znamo što raditi"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • ponedjeljak, 20.07.2009.
Jurčić: "Nema alibija, znamo što raditi"
Foto: Davor Sajko

Maksimir se polako priprema za prvu ovosezonsku utakmicu, uzvratni ogled 2. pretkola Lige prvaka protiv Pjunika koji će se odigrati pred praznim tribinama. Trener Krunoslav Jurčić uvjeren je u prolaz, iako rezultat iz Erevana malo toga garantira Dinamu...

Remi bez golova nije oduševio nikoga u modrim redovima, no Dinamo je bez sumnje veliki favorit. Od toga ne bježi ni trener Jurčić: "Znamo što nam je raditi. Rezultatski nismo ostvarili ono što smo željeli u Armeniji, pa želimo to sutra što prije napraviti i uvesti utakmicu u mirniji tok. Težimo što bržoj realizaciji."

Zdravstvenih tegoba u redovima Dinama nema, izostat će tek Robert Kovač koji se vratio s tretmana u Njemačkoj, te Ilija Sivonjić koji je podvrgnut manjem operativnom zahvatu zbog upalnog procesa na preponi. Lovren se u potpunosti oporavio, pa je jedino upitno mjesto u sastavu ono na desnom krilu: "Umjesto Sivonjića postoje dva kandidata za tu poziciju, danas na treningu ću donijeti odluku tko će ga zamijeniti. Sve ostalo ostaje isto."

Vezane vijesti

Saznali smo da jedan od te dvojice kandidata nije Vila, pa je logično za pretpostaviti da za tu poziciju kandidiraju Tomečak i eventualno Andrej Kramarić. S Dinamovcima će u karantenu i Ibanez, no na njega Jurčić ozbiljno još ne računa s obzirom da trenira tek desetak dana.

Armenski predstavnik nema čime iznenaditi Dinamo, tvrdi modri strateg: "Gledao sam nekoliko njihovih snimki, oni ne odstupaju previše od svog stila. Igraju dosta defanzivno, kontrolirano, organizirano. Nemaju puno izbora u svojoj taktici, oni će igrati slično. Mi moramo promijeniti neke stvari, u smislu povećane koncentracije; biti igrač Dinama ne znači voditi protiv nekoga 3:0 u 15. minuti, jer svi igraju nogomet. Ne želim da izostanak takvog rezultata izaziva nervozu u mojoj ekipi. Želim da se i dalje taktički isto ponašamo, i kada je 0:0 i kada vodimo 3:0."

Posebnost utakmice svakako će biti i prazne maksimirske tribine: "Dat ću sve od sebe da ih maksimalno motiviram na tog protivnika. Mi smo sinoć trenirali na praznom Maksimiru, da osjetimo te prazne tribine. No svi ti alibiji, stadion, vrućine, to su prazne priče; ako želimo raditi pravi posao, onda moramo biti iznad toga."

Forma glavnih napadača, Marija Mandžukića i Dimitrosa Papadopoulusa, u uzlaznoj je putanji: " Ako znamo da su naše dvije špice u procesu treninga tek dva-tri tjedna, jasno da njima svaki dan puno znači. Mandžukić i Pap su se kasno pridružili, pa golgetersku sigurnost stječu svakim danom. Vjerujem da su i u ovih tjedan dana puno napredovali."

Glede Andreja Kramarića, Dinamovog novog "zlatnog dečka" kojeg se nepotrebno i pretjerano forsira u medijima iako za Dinamo još nije odigrao ni sat vremena, Jurčić je napomenuo da je u kombinacijama za utakmicu, ali je poslao i zamolbu medijima: "Zamolio bih u ime tog dečka da ga se malo oslobodi pritiska, ne treba mu raditi medvjeđu uslugu."

Utakmica je na rasporedu u 20.30, na Sportnetu ćete je naravno moći pratiti uz tekstualni prijenos uživo, a nakon nje čekaju vas izvještaj, fotografije, izjave igrača i trenera, analize i komentari...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!