Nogomet

Jurčić: "Sammir i Morales ne mogu zajedno"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • subota, 25.07.2009.
Jurčić: "Sammir i Morales ne mogu zajedno"
Foto: Davor Sajko

Nije posebno razočaran bio Elvis Scoria nakon što je njegova Istra 1961 potopljena u Maksimiru sa 7:1 na otvaranju prvenstva. Svjestan je bio gostujući trener da je Dinamo puno kvalitetnija momčad, a i Krunoslav Jurčić je priznao da je njegovim igračima ulazilo i ono što inače ne ulazi...

Istrani se nisu dobro proveli u svojoj prvoj utakmici nakon povratka u HNL, a o predstavi gostiju najviše će reći da je trener Scoria – dobro raspoložen, čak ni on nije imao energije za previše ljutnje:

”Ja ću prvo tražiti neke naše igrače. Malo smo krenuli možda preofenzivno, nadali smo da ćemo s Tadićem uspjeti zaustaviti Moralesa. Na 4:0 smo pokušali malo promijeniti taktiku, ali odigrali smo vrlo konfuzno, nismo se mogli dodati ni na metar od sebe. Dinamo je izrazito jak ako izgubite loptu na svojoj polovici, oni odmah mogu ući u šansu, to je Dinamo forte. Mislio sam da nikad neću ovako izgubiti, ali nisam ljut, dobio sam jedan motiv.”

Dakako, zasluge za takvu predstavu Istre u velikoj mjeri ima Dinamo: ”Čestitam Dinamu i treneru Jurčiću, poskidali su paučinu svojim golovima, jedino je možda gol od Badelja bio obranjiv. Igrači moraju biti muškarci, moraju iz ove utakmice izaći kvalitetno. Danas je sve kažnjeno, to je možda nešto novo za njih nakon 2. HNL. Želim Dinamu sve najbolje, a na nama je da se vratimo što prije.”

Trener Jurčić je, pak, bio itekako zadovoljan nakon najuvjerljivije pobjede Dinama u njegovom mandatu: ”Naravno da sam zadovoljan visokom pobjedom i lijepom igrom, bilo je puno dobrih poteza i stvari koje uvježbavamo. Dosta dobru protočnost lopte smo imali, to je otvaralo koridore za završnu loptu. Nije slučajno da smo oduzeli dosta lopti u fazi organizacije Istre, to je bio dio naše taktike, jer onda odmah prvi pas gura napadača u šansu. Zadovoljan sam što smo i u drugom dijelu zadržali približno isti ritam utakmice. Moram i ja reći da nas je danas išao šut, malo sreće kod tih udaraca, mada smo još pogodili i dvije grede. Ovo nam samo daje podstrek za daljnji rad.”

Ova sedmica sigurno će Modrima dobro poslužiti uoči Salzburga: ”Nama je bila utakmica zbog starta prvenstva, ali da nam je bitno i stvarati dobru atmosferu, a sigurno da je ovakva pobjeda veliki plus uoči utakmice u Salzburgu. Oni su, pak, preiskusna momčad da bi ih današnji poraz poremetio. ”

Dobra večerašnja predstava daje Jurčiću i slatke brige uoči Red Bulla, ponajviše zbog izvrsnog nastupa Pedra Moralesa: ”Dobro je kad je velik broj igrača u formi i kad demonstriraju dobru igru. No, Badelj, Sammir i Morales teško da mogu igrati zajedno u istom trenutku u Europi. Pedro je najprije svojim radom izborio da igra ovu i prethodnu utakmicu, pokušava se dignuti u onim segmentima gdje nije najjači. Imamo još vremena do utakmice u Salzburgu da odlučimo tko će igrati.”

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!