Nogomet

Jurčić "mulja" sa sastavom

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 28.07.2009.
Jurčić "mulja" sa sastavom
Foto: Davor Sajko

Dan prije utakmice u Salzburgu, trener Kruno Jurčić je neposredno pred put u Mozartov grad otkrio svoja razmišljanja, potvrdio je da zna i sastav, ali da ga Austrijancima ne planira otkriti...

Sastav Dinama definitivno je nepoznanica uoči Salzburga, ponajviše zbog odlične forme Pedra Moralesa, pa se postavlja pitanje ima li mjesta za Čileanca u sastavu Modrih od prve minute. Prema Jurčićevim izjavama, sastav je nemoguće sa sigurnošću tvrditi. U odnosu na Istru bit će promjena: "Sastav za Salzburg znam i razlikuje se od onog protiv Istre jer smo neke igrače odmarali."

Ta izjava sugerira kako se u momčad vraća Sammir, ali ostavlja upitnom ulogu Moralesa: "On igra jako dobro i nalazi se u pravoj formi, a na nama je maksimalno ga iskoristiti."

Nakon Istre 1961 Jurčić je izjavio da Badelj, Sammir i Morales ne mogu igrati zajedno u europskoj utakmici; kada smo ga pitali stoji li još uvijek ta konstatacija, Jurčić je dodatno "zapetljao" stvari: "Pa neka ostane tako kako sam rekao, jer Austrijanci imaju dosta ljudi koji prate naše medije."

Da li je ovo bilo zavaravanje u smislu "to sam rekao samo da Austrijanci pomisle da zapravo mogu igrati i zajedno" ili, pak, da Austrijanci povjeruju da tri kreatora neće igrati zajedno - nemoguće je bilo pročitati iz Jurčićevih izjava.

O Red Bullu Salzburgu sve se zna: "Dobro smo snimili Salzburg. Bio sam u Irskoj i gledao ih protiv Bohemiansa, Rukavina protiv Rieda i Austrije; gledali smo video zapise i nema nepoznanica - čvrsta i organizirana ekipa s vidljivim rukopisom trenera Stevensa koji je uvijek gajio malo defanzivniji nogomet, s razmišljanjem da prvo obrani svoju mrežu, a onda učini što može prema naprijed. S obzirom da je tek došao u Salzburg, sada će to biti još izraženije, što je i logično."

Dinamo je nakon Istre 1961 pozitivno "napunjen": "U dobrom smo stanju. Imamo samopouzdanje nakon izvedbe protiv Istre i svaki dan nam je dragocjen u dizanju forme. Idemo s dužnim respektom, ali i velikim optimizmom."

Jurčić na dispoziciji ima sve igrače osim Roberta Kovača i Ante Tomića, a utakmicu će započeti i Denis Glavina čijim je učinkom trener zadovoljan: " Jako sam zadovoljan jer smo dobili čvrstog i ozbiljnog igrača. Ugodno sam iznenađen njegovom igrom u defenzivi jer sam dobio informacije da je bio dosta ofenzivno orijentiran, no pokazao se kao odličan igrač u obrani što je nama prioritet i s time sam jako zadovoljan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!