Nogomet

Jurčić: ”Presudila je naša tehnika”

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 29.07.2009.
Jurčić: ”Presudila je naša tehnika”
Foto: Nikola Movrić

Sva nervoza s terena koju su iskazivali i treneri i isključeni Zoran Mamić nestala je dok su došli na press konferenciju nakon utakmice. Salzburških 1:1 nije oduševilo niti jednog trenera, iako je Krunoslav Jurčić bio očigledno zadovoljniji...

Neobičnoj presici svjedočili smo nakon dvoboja Red Bulla i Dinama – austrijski novinari razgovarali su s Huubom Stevensom kao da komentiraju utakmice negdje na kavi, uz dosta šala i jako malo priče o nogometu.

Stevens je tek procijedio da se na međunarodnoj razini ne mogu činiti pogreške kakve je njegova momčad radila: ”Primjerice kada lopta leti 50 metara, ne možete je prsima vraćati vrataru. Bilo je puno igrača koji su previše gubili loptu i radili pogreške.”

Mamić: ”Dajte da pobijedi bolji”

Objašnjenje isključenja Zorana Mamića u poluvremenu potražili smo kod – isključenog.

Dinamov sportski direktor tvrdi da sucu nije rekao ništa ružno pred odlazak na odmor, ništa vulgarno, tek ga je zamolio da ”pusti nek pobijedi bolji, zašto bi morao pobijediti Salzburg”.

Mamić je upozorio na situacije s Denisom Glavinom koji je, tvrde u Dinamu, dva puta fauliran od strane Tchozja, upozorili su i na konstantno povlačenje na Mandžukiću i Sammiru, no u Europi razgovora sa sucima nema. Tu lekciju su i večeras dobili Mamić, a i Mandžukić; pitanje je koliko će mladom napadaču biti potrebno ”ponavljanja” da nauči kako je najpametnije šutiti, trpiti i – trpati!

Nema dvojbe da ga rezultat ne ostavlja posebno zadovoljnim: ”Više bih volio da je bilo 0:0 nego 1:1.”

Na pitanje domaćih novinara o eventualnoj predefanzivnoj igri, Stevens je odgovorio: ”Nismo igrali predefenzivno, imao sam pet ofenzivnih igrača. Ovo je međunarodna razina i tu treba nastupati drugačije nego u austrijskom prvenstvu. ”

Kruno Jurčić ipak je bio zadovoljniji čovjek, iako se na njegovom licu osjećao umor od teške utakmice; nisu igrali samo njegovi momci već i Jurčić koji je po svom običaju veći dio iste proveo skačući u svom prostoru, ponekada i izvan njega.

”Nadam se da su svi ljudi koji su došli na utakmicu zadovoljni. Ja sam zadovoljan nastupom svoje momčadi. Drago mi je da smo taktički dobro odradili utakmicu i u tom smislu moja ekipa napreduje što me jako veseli. Znali smo da imamo kvalitetnog protivnika koji igra vrlo kvalitetan, pozicijski nogomet, međutim, uspjeli smo s našim tehničkim znanjem, kratkim dodavanjima, uspostaviti ravnotežu, da budem skroman. Žao mi je samo što moji igrači nisu imali killer instinkt, jer smo stvorili dovoljno prilika da dobijemo ovu utakmicu. Moji komplimenti ekipi Red Bulla.”

Sjenu na dobar rezultat bacilo je isključenje Marija Mandžukića: ” Velika je šteta što neće igrati Mandžukić, ali to neće kvariti naš pozitivan dojam ove utakmice. Nedostojat će sigurno, a mi navodno ne smijemo komentirati suđenje. ”

Jurčić se tog pravila držao tijekom presice, iako je bilo i više nego očito da u taboru hrvatskog prvaka sudac nije dobio pozitivnu ocjenu. Austrijskom je novinaru Jurčić samo poručio da doma pogleda utakmicu ako ga zanima njegova ocjena suđenja.

Jurčić je dodao da ga nije iznenadilo neigranje Janka s ozbirom na do sada prikazano ove sezone, iako je zbog njegovog rejtinga očekivano da on bude u momčadi.

Kakva je, pak, atmosfera u Dinamovoj svlačionici nakon utakmice? ”Bio je malo čudan završetak, pa je zbog toga možda malo čudna atmosfera u svlačionici, a i dečki su umorni nakon teške utakmice. No, zadovoljstvo je sigurno tu.”

Dinamov trener poručio je Austrijancima da ih u uzvratu čeka pun stadion, i na kraju konstatirao da je igrom zadovoljan, rezultatom ne.

Dobra je to ocjena Dinamovog nastupa u Mozartovom gradu, jer Dinamo je pokazao više i vjerojatno je zaslužio više od 1:1. Ovako je uzvrat bez Mandžukića i dalje otvoreno, mada Modri sada imaju i rezultat i spoznaju da znaju bolje igrati nogomet. To nije uvijek dovoljno, posebno ne Dinamu, ali nakon prve utakmice zadovoljstvo je ipak tu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!