Nogomet

Mandžukić: ”Žalit ćemo se na karton"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 29.07.2009.
Mandžukić: ”Žalit ćemo se na karton"
Foto: Nikola Movrić

Zadovoljnih lica izlazili su nogometaši hrvatskog prvaka nakon što su s austrijskim odigrali 1:1 u Salzburgu. Naglasili su da je rezultat mogao biti i bolji, da će nedostajati Mandžukić i Etto, ali da imaju pravo na optimizam uoči uzvrata…

Ivica Vrdoljak odličnim je drugim dijelom nadoknadio neke pogreške iz prvog: ”Može nam biti čak i žao što nismo pobijedili u Salzburgu, ali isto tako, nećemo biti nezadovoljni jer je 1:1 jako dobar rezultat. Veći problem od rezultata su nam izostanci Mandžukića i Ettoa zbog kartona. No, s optimizmom čekamo susret u Zagrebu jer smo vidjeli da smo bolja momčad od Red Bulla. Nismo pali iako smo primili gol u neugodnom trenutku, već smo krenuli jednako agresivno i zasluženo izjednačili. Mislim da je kod njihovog gola postojao prekršaj na Glavini koji je pomoćni sudac dopustio, ali nećemo se vraćati na to.”

Može li Red Bull odigrati bolje – nije Vrdoljaku na pameti: ”Nećemo se opterećivati Salzburgom već nam je cilj još dignuti našu igru na viši nivo te tako proći Red Bull i nastaviti prema našem cilju.”

Milan Badelj odlično je ocijenio utakmicu: ”Ovo je rezultat koji nas na početku sljedeće utakmice vodi dalje, i to ga čini odličnim. No, činjenica je da smo imali dosta prilika i da smo igrali bolje od njih, pa mislim da bi realnije bilo da smo pobijedili. Utakmica je bila jako teška i naporna, ali pokazali smo da smo bolji i da možemo proći.”

Jasno, najzanimljiviji sugovornik bio je Mario Mandžukić, strijelac izjednačujućeg pogotka. Dakako, više od gola zanimalo nas je njegovo viđenje situacije na kraju utakmice kada je dobio drugi žuti karton:

”Držao sam loptu, on mi je došao s leđa i nekoliko puta me udario, ja sam pao na pod i poslije sam dobio crveni karton. Sucu sam pokazivao da krvarim jer se od moje glave nešto odbilo u njegovu i raskrvarilo ga. Stvarno ne znam zašto smo obojica dobili žuti karton i nadam se da će se klub žaliti i da će taj karton biti obrisan pa da mogu igrati u uzvratu. Stvarno nisam ništa napravio, pogledajte snimku; pa rekao bih vam da jesam.”

Što se utakmice tiče, Mandžo razmišlja kao i suigrači: ”Pokazali smo dobru igru i imali smo više prigoda. Nije nas zasmetala ni umjetna trava i stvarno smo mogli pobijediti, no 1:1 je dobar rezultat za uzvrat. Vjerujem da će njima biti puno teže igrati na običnoj travi nego što je nama bilo ovdje, ali sve je na nama – ako budemo pravi, pobijedit ćemo. Koga nema, bez njega se može, ali možda i zaigram ako se uvaži žalba.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!