Nogomet

Kako su igrali: Svi zaslužili prolaz

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 30.07.2009.
Kako su igrali: Svi zaslužili prolaz
Foto: Nikola Movrić

Igrači Dinama odigrali su dobru, pravu europsku utakmicu u Salzburgu u kojoj su pokazali kako su bolja momčad od Red Bulla koja, uz još jednu ovakvu predstavu, može do četvrtog pretkola...

Tomislav Butina: Tek u ovakvim utakmicama se zapravo vidi kvaliteta Dinamova vratara. Nekoliko puta je odlično reagirao i spasio svoju mrežu dok je kod pogotka bio nemoćan.

Etto: U Salzburgu smo gledali Etta od prije par sezona kada je bio u ozbiljnim kombinacijama za hrvatsku reprezentaciju. Vrlo dobar u obrani, a još opasniji u napadu; nekoliko puta odlično je probio stranu i bio vrlo opasan.

Igor Bišćan: Kapetanska predstava stopera Plavih koji je dobio apsolutno svaki duel; zračni ili onaj na zemlji. Uvijek bio na pravom mjestu i zaslužio epitet igrača utakmice.

Dejan Lovren: Ništa lošiji od kolege mu stopera Bišćana. Mladi branič Dinama igra na zavidnoj razini i imponira njegova sigurnost unatoč ipak manjku iskustva. U Salzburgu je potpuno opravdao poziv izbornika Bilića u najbolju nacionalnu vrstu.

Denis Glavina: Nije ovo bila predstava na temelju koje bismo ga mogli svrstati u pojačanja Dinama. Dobro je krenuo u susret, u obrani i napadu, ali teško mu je dati pozitivnu ocjenu kada je kriv za gol. Radilo se o prekršaju ili ne, loptu je u 45. minuti na par metara od vlastitog gola trebao napucati u zadnji red tribina ili na parkiralište.

Pedro Morales: (do 86.) Odlično je otvorio utakmicu i bio ga je pun teren, no nedostatak fizičke snage došao je do izražaja kako se utakmica bližila kraju. Ipak je Čileanac propustio prvi dio priprema i to je u ovako teškoj i zahtjevnoj utakmici došlo na vidjelo. Unatoč tome, još jedna jako dobra predstava veznjaka Dinama.

Mathias Chago: (od 86.) U par minuta koliko je proveo na terenu, Dinamo se uglavnom branio i pokušavao očuvati svoju mrežu u čemu su Plavi na koncu i uspjeli.

Ivica Vrdoljak: Zadnji vezni Dinama vodio je veliku bitku s veznim redom domaćih cijelu utakmicu i može se reći kako je pobijedio. Dao je nekoliko krivih lopti u prvom dijelu što se ne bi smjelo događati, ali se dignuo u nastavku i, kao i uvijek, činio čvrstu kariku Dinamovog veznog reda. Imao je nekoliko prilika okušati svoj udarac, no samo je par puta lopta išla u okvir i to ne dovoljno dobro.

Milan Badelj: Kao i Vrdoljak, dobro je odigrao utakmicu, ali nekoliko puta nepotrebno izgubio loptu u fazi u kojoj se to ne smije dogoditi - u gradnji napada. Bilo je perioda u utakmici kada ga se nije vidjelo, no zasluge za to moraju ići i igračima u crveno-bijelim dresovima.

Sammir: (do 90.) Sjajno se nadopunio s Moralesom jer se dizao kako je utakmica išla dalje pa je tako vukao Dinamo kada je Čileanac pao. Dojam s tribine je bio kako Brazilac može proći svakog igrača Salzburga i to mu je uglavnom i polazilo za nogom. Sve u svemu, dobra predstava Brazilca definitivno zaslužila je pozitivnu ocjenu.

Tomislav Barbarić: (od 90.) U par minuta koliko je proveo na terenu, istaknuti se mogao jedino pogreškom, no srećom nije.

Mario Mandžukić: Mandžo, Mandžo... Igra: odlična. Prvi dio bio nezaustavljiv, prolazio po strani, vukao kontre i bio opasan, a u nastavku malo pao, ali je zato iskoristio pogrešku obrane i zabio, nadaju se u Dinamu, zlata vrijedan pogodak. Ponašanje: strašno loše. Istina, nije trebao dobiti drugi žuti na kraju, ali je zato potpuno sam kriv što je dobio prvi; stalno je mahao, žalio se, bunio i na koncu - vjerojatno i zato dobio crveni. Jednostavno, sucu je prekipjelo i samo je čekao, a sudac uvijek i - dočeka.

Dimitrios Papadopoulos: (do 72.) Ponovno će vjerojatno biti kritika na njegovu igru, ali Grk je - igrao za ekipu. Primio je "milijun" lopti dok je Dinamo stiskao, bio opasan u skoku, puno trčao i radio. Sve u svemu, pokazao je Grk kako može igrati na ovom, europskom, nivou i stoga je pojačanje.

Miroslav Slepička: (od 72.) Nije Slepi opravdao 20 minuta koliko je dobio. Protiv Istre je zaslužio svoje minute u Salzburgu koje mu je Jurčić na koncu i dao, ali Čeh nije bio na razini. Istina, Dinamo se više branio kada je on ušao, ali nije tako lako primao lopte kao Grk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!