Košarka

Asistent Lakersa je novi trener Wolvesa

Mario Majdić Natrlin • srijeda, 12.08.2009.
Asistent Lakersa je novi trener Wolvesa

Kurt Rambis, dojučerašnji asistent Philu Jacksonu u Los Angeles Lakersima, izabran je kao novi trener Minnesota Timberwolvesa, čime je momčad iz Minneapolisa popunila upražnjeno mjesto glavnog stratega...

51-godišnji Kurt Rambis s Timberwolvesima je sklopio četverogodišnji ugovor čija se vrijednost procjenjuje na oko 8 milijuna dolara. Izabran je pod dirigentskom palicom predsjednika Timberwolvesa, Davida Kahna, koji ga je izabrao između desetak intervjuiranih kandidata.

Rambis napušta sunčani Los Angelesa kao i mogućnost da nakon odlaska u mirovinu Phila Jacksona, postane head coach trenutnih NBA prvaka - Lakersa. U zamjenu za to, dolazi u najhladniji grad SAD-a i u problematičnu organizaciju s neiskusnom momčadi i razočaranim navijačima.

"Ova prilika se nije mogla niti smjela propustiti. Učinio sam sve da dobijem ovaj posao i nevjerojatno sam uzbuđen što sam ovdje. Ostavio sam nevjerojatan posao u Los Angelesu. Ta momčad ima priliku osvojiti nekoliko NBA prvenstava. Ali ova prilika se ukazala sada ", rekao je novi trener Timberwolvesa koji je sastavio i listu "za i protiv": "Protiv je bilo to što moram kupiti debele zimske kapute jer nemam nijedan", dodao je.

Rambis je proveo 15 godina kao profesionalni košarkaš (1980-1995). Proveo je godinu dana u Grčkoj da bi kasnije zaigrao za Lakerse, Hornetse, Sunse i Kingse. Svoju reputaciju radilice i timskog igrača, poveo je sa sobom i u trenerske vode, kada je preuzeo Lakerse 1999 i ubilježio omjer 24-13 u godini lock outa. U polufinalu konferencije je pometen od strane Spursa, a iduću godinu ga zamjenjuje Phil Jackson.

Rambis je dva puta odbio ponudu Sacramento Kingsa da postane njihov novi head coach. Izazov u Minnesoti nije želio zaobići, a iduće sezone će morati predvoditi mladu momčad na čelu s Alom Jeffersonom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!