Nogomet

Kako su igrali: Napad u odličnom izdanju

Branimir Korać • srijeda, 12.08.2009.
Kako su igrali: Napad u odličnom izdanju
Foto: Nikola Movrić

Hrvatska je u Minsku uzela vrijednu pobjedu, a pojedinačna raščlamba igre pokazuje ono što smo i ranije znali. Prema naprijed s Eduardom Hrvatska izgleda puno ubojitije i upravo napadački dio momčadi bio je onaj bolji dio...

Vedran Runje: Runje je odradio korektno posao. Na početku susreta imao je jednu nespretnu reakciju iz koje na sreću nije bilo ništa. Kod gola je bio pokriven i teško da je mogao nešto napraviti. Previše posla nije imao.

Ivica Križanac: Do ozljede naš najbolji pojedinac u defenzivi, no nakon što je počeo osjećati probleme zakasnio u dva navrata s reakcijom što nije na nađu sreću kažnjeno. U poluvremenu ostao u svlačionici.

Josip Šimunić: Šimunić je iskazao veliku dozu nesigurnosti, neobjašnjivo prodao nekoliko lopti i nije bio na najvišoj razini. Sve dobre reakcije, mogle su zasjeniti te loše koje se u budućnosti ne smiju događati.

Vedran Ćorluka: Ćorluka je odigrao dobru utakmicu iako je kod gola Bjelorusa u kooperaciji sa Srnom loše reagirao. Inače je dobro zatvarao svoju stranu te uspijevao i doći prema naprijed iza leđa bjeloruskih braniča.

Danijel Pranjić: U početku susreta imao je problema s bjeloruskim napadačima koji su se izvlačili na njegovu stranu. Kasnije je dobro zatvarao, prema naprijed je bio konstantno dobar.

Ognjen Vukojević: Potpuno opravdao povjerenje Slavena Bilića, zatvorio najboljeg Bjelorusa Aleksandra Hleba, odradio odličan "nevidljivi" dio posla i ponovno bio trkački jedan od naših najraspoloženijih igrača. Vukojević se ozbiljno nameće kao igrač koji mora zamijeniti Niku Kovača, ne u liderskom, već u igračkom smislu.

Luka Modrić: Puno pretrčao, odradio velik dio posla, ali imao je Luka i boljih utakmica. Nekoliko krivih dodavanja, pa nakon toga nekoliko sjajnih reakcija i to se često izmjenjivalo. Bjelorusi su ga dobro detektirali kao našeg najvažnijeg igrača u izgradnji napada i pridali mu posebnu pozornost.

Darijo Srna: Asistent kod našeg drugog pogotka, ali i sukrivac za bjeloruski gol. Opet puno radio, ali tko radi taj i griješi. Pokazao je agilnost u napadu, kasnije je solidno odradio i posao na beku, no i Srna je imao boljih reprezentativnih izdanja.

Niko Kranjčar: Asistent za prvi gol i korektno odrađena utakmica. Na njemu je vidljivo da mu nedostaju utakmice, u početnom dijelu posebno dodavanja su bila nešto mekanija nego što bi to trebala biti, ali s vremenom se i Kranjčar podignuo i posve zadovoljio.

Eduardo da Silva: Strijela jednog pogotka, krasna asistencija Rakitiću za asistenciju kod trećeg pogotka i epitet igrača utakmice. Eduardo pokazuje i u reprezentativnom dresu kako se vraća onakav kakav je bio i prije - savršeni egzekutor i inteligentni dodavač. Wenger stvarno nema razloga plakati kako mu nedostaje napadača.

Ivica Olić: Odmah uz bok Eduardu. Strijelac dva pogotka, a mogao je zabiti i još barem dva. Puno se trudio, stvarao velike probleme obrani Bjelorusa i odigrao još jednu u nizu odličnih utakmica.

Ivan Rakitić: Dobra utakmica za Rakitića koji je nakon odlične predstave u Sloveniji odigrao nekoliko rezerviranijih utakmica. Ovo je već bilo agresivnije i bolje te više podsjeća na to Rakitićevo izdanje. No može on i bolje.

Mario Mandžukić: Kao i obično puno truda, a vrijedi istaknuti i sudjelovanje u sjajnoj akciji za drugi pogodak. U nekoliko situacija u 16 metara nije bio odlučniji, no to ne kvari konačan dojam. Solidna predstava.

Ivan Jurić: Premalo igrao za konkretnu ocjenu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!