Nogomet

Papadopoulos: "I Edinburgh je prilika"

Borna Rupnik • srijeda, 19.08.2009.
Papadopoulos: "I Edinburgh je prilika"
Foto: Kristijan Komarica

Grčki napadač Dimitrios Papadopoulos od utakmice s Heartsom očekuje pobjedu, a dodatan poticaj traži od maksimirskih tribina. Preskakanje Škota značilo bi ispunjenu europsku jesen u Maksimiru...

Dimitrios Papadopoulos doveden je u Dinamo samo s jednim ciljem - da stvorene prilike pretvara u pogotke. To će biti iznimno važno protiv škotskog Heartsa, jer bi Dinamu u Zagrebu pogoci bili od velike pomoći želi li osigurati plasman u Europsku ligu.

"Svakako želimo pobjednički scenarij i dat ćemo sve od sebe da tako bude. No, igraju se dvije utakmice, tako da ćemo priliku imati i u Edinburghu", kaže Dimitrios Papadopoulos, no to ne znači da će u Maksimiru išta prepustiti slučaju.

"Utakmica u Zagrebu važna je zbog naših navijača i cijele atmosfere. Nema dvojbi - idemo na pobjedu, odnosno rezultat s kojim ćemo što lakše putovati u Škotsku", pojasnio je grčki napadač.

U Dinamu ozbiljno računaju na podršku s tribina: "Atmosfera zna biti izvanredna i s pravom navodimo navijače kao 12. igrača. Oni nam podižu raspoloženje i motiviraju nas. Samo neka dođu u što većem broju".

S Heartsom se detaljno upoznati tijekom prošle večeri, kada je trener Krunoslav Jurčić uputio svoje igrače u stanje u škotskoj momčadi. Hearts je izgubio u prvom kolu domaćeg prvenstva od Dundee Uniteda, no Papadopoulos ne misli da će to išta promijeniti.

"Mislim da to neće promijeniti njihov način igre. Naprotiv, to im može predstavljati dodatan motiv i probuditi inat. A njihovo prvenstvo nije isto što i Europa, tako da im borbenog duha neće nedostajati", istaknuo je Dinamov broj 99 za službene klupske stranice.

Sportskih će izazova biti i nakon Heartsa, naglasio je Papadopoulos: "Pred nama je još mnogo utakmica. Treba biti strpljiv i ići korak po korak, ne treba previše gledati unaprijed. O sljedećim ćemo protivnicima razmišljati nakon, nadam se, pobjede u četvrtak".

Na Zagreb se već priviknuo: "Zadovoljan sam ovdje, s obitelji sam i nemam zamjerki na atmosferu u momčadi. Nemam se na što žaliti, suigrači su mi od početka nudili pomoć i nadam se da će sve to potrajati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!