Košarka

Bourousis donio pobjedu Grcima

Mihaela Bradovski • utorak, 25.08.2009.
Bourousis donio pobjedu Grcima
Foto: Nikola Movrić

U drugom susretu na Akropolis kupu Grčka je svladala Srbiju 66:65 i tako joj se ujedno revanširala za također minimalan poraz u finalu atenskog turnira prošli tjedan...

Nakon što su Litavci svladali Ruse u prvom susretu na Akropolis kupu, s velikim zanimanjem očekivao se dvoboj između Grčke i Srbije. Grci su prošli tjedan u međusobnom dvoboju poraženi koš razlike i ovo im je bila prava prilika za revanš. On je stigao na identičan način, Srbija je ovaj put zaostala tek poen.

Grčka je uspjela u prvom poluvremenu doći do 12 poena razlike, ali nije tu prednost uspjela dugo zadržati. Srbi su ih uhvatili i do kraja susreta igralo se u izjednačenom ritmu. U samoj završnici 40 sekundi prije kraja Tepić je doveo Srbiju u vodstvo 65:64 da bi na drugoj strani terena nakon Spanoulisovog promašaja polaganja, Giannis Bourousis priskočio i ubacio za 66:65. Posljednjih šest sekundi Srbija je imala napad, ali Zisis je odlično zatvorio Teodosića i propala im je prilika za kvalitetan šut i pobjedu.

Kod Grčke najbolji su bili Zisis i Spanoulis s po 15 poena, a kod Srbije Ivan Paunić ubacio je 11 poena, a Teodosić deset.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!