Ostali sportovi

Bolt u Bruxellesu o Londonu

Maja Giljanović • srijeda, 02.09.2009.
Bolt u Bruxellesu o Londonu
Foto: EPA

Trostruki olimpijski pobjednik, trostruki svjetski prvak i trostruki svjetski rekorder Usain Bolt je na konferenciji za novinare priređenoj na Stadionu kralja Baudouina dva dana prije posljednjeg mitinga Zlatne lige u Bruxellesu najdulje zadovoljavao znatiželju okupljenih vezanu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Usaina Bolta novinari su još jednom zaskočili pitanjima vezanima za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine na kojima bi olimpijski pobjednik (100, 200, 4x100 metara), svjetski prvak (100, 200, 4x100 metara) i svjetski rekorder (100, 200, 4x100 metara) mogao postati prvi atletičar nakon Carla Lewisa 1984. u Los Angelesu osvajač četiri olimpijska zlata.

"Osobno još nisam formirao mišljenje, takve odluke uvijek ostavljam svom treneru, ali da se mene pita, utrkama na 100, 200 i štafeti 4x100 bih dodao još i skok u dalj prije nego utrku na 400 metara", zaključio je.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine njegov je trener Glen Mills - guru jamajčanske atletike - unatoč činjenici da je Bolt bio svjetski rekorder na 100 m do posljednjeg časa odbijao dati definitivan odgovor na pitanje hoće li njegov pulen nastupiti i na 100-tki i pokušati osvojiti tri zlata, a pokazalo se da je Usain "došao, vidio i pokorio".

Nakon što je trostruku krunu Bolt osvojio i na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, sportska javnost priželjkuje da u Londonu ode još korak dalje i podvigom kakav je uspio jednom Lewisu ili Jesseu Owensu (1936. u Berlinu) ostvari želju "da postanem legenda".

Bolt je izjavio da vjeruje Millsu u toj mjeri da je spreman ići protiv samog sebe: "400 ne želim trčati, ali hoću kaže li mi trener, nevjerojatno je koliko taj čovjek može biti uvjerljiv. Ne sumnjam u njegovu kreativnost".

Olimpijski je pobjednik, svjetski prvak i svjetski rekorder 400 metara trčao na početku sezone "da pojačam izdržljivost i poradim na brzini, ali bez daljnjeg mi je draži skok u dalj. Skakao sam u mlađim danima, iz zabave, bio sam prilično dobar", zaključio je.

Što se puno bliže budućnosti tiče, Bolta u petak čeka utrka na 200 metara na Van Dammeovom memorijalu u Bruxellesu: "Testirao sam stazu i cilj mi je istrčati 19,70", najavio je čovjek koji je prije 10-tak dana u Berlinu 200-icu istrčao za 19,19. Rekord je staze inače prije tri godine postavio bivši svjetski prvak Tyson Gay (19,79) koji će i sam nastupiti u Bruxellesu, ali na 100 metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!