Košarka

"Treba skupiti glave"

Vedran Babić • utorak, 08.09.2009.
"Treba skupiti glave"
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac Roko Ukić za mikrofon HTV-a izjavio je kako puno stvari u razočaravajućem porazu od Grčke nije bilo dobro i da se to mora popraviti ako želimo u borbu za medalje...

"Bilo je iluzorno očekivati da ćemo nadoknaditi zaostatak od 22 koša protiv Grčke. Sutra ćemo proanalizirati cijelu utakmicu i vidjeti što nije bilo dobro.Treba skupiti glave i popraviti ovo stanje", rekao je Ukić, naš najbolji strijelac s 15 koševa.

Ukić je naglasio kako je igra prikazana u drugom poluvremenu model za ubuduće i dodao kako je igra dva na dva naš objektivni problem: "Naši centri su sporih nogu i to trebamo timski braniti. U nastavku smo bili agresivniji i pomogli našim visokim igračima. Ipak, i mi smo Grcima postigli dosta koševa na taj način."

Vezane vijesti

Yiannis Bourousis je bio nezaustavljiv, pogotovo u prvom dijelu. "On je odigrao vrhunsku utakmicu. Grci su općenito pogađali teške šuteve, svaka im čast. Međutim, i mi smo im uvelike pomogli svojim pogreškama, prelagano smo im dopuštali da se oslobode na šuteve", kazao je Ukić i nastavio:

"Iz ove utakmice možemo izvući pozitivne stvari, ali samo ako smo svjesni stvari koje smo napravili loše. Sutra protiv Makedonije će biti bolje."

"Mi smo bolji od Makedonije i to moramo materijalizirati na terenu. Jači smo na svim pozicijama, ali ih svejedno treba maksimalno ozbiljno shvatiti. Trebamo se paziti Masseya koji nas je u pripremnoj utakmici razbio poput Eliyahua jučer. Pobjeda nam treba zbog bodova, ali i zbog samopouzdanja", zaključio je Ukić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!