Nogomet

Kako su igrali: Totalno razočaranje

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 09.09.2009.
Kako su igrali: Totalno razočaranje
Foto: EPA

(Iz Londona Tomislav Pacak i Vedran Attias) Samo su vrlo optimistični ljudi očekivali našu pobjedu na Wembleyju, no ovakav težak poraz praktički bez ispaljenog metka nisu očekivali niti oni izrazito pesimitično rasploženi. U bolnom porazu rijetki su bili oni koji su zaslužili prolaznu ocjenu...

Vedran Runje: Iako je naš vratar dobio pet golova, a isključivi je krivac za onaj peti, svejedno je bio jedna od rijetkih svijetlih točaka večerašnje predstave naše reprezentacije. Da nije bilo Runje, vrlo je izgledno kako bi već na poluvremenu u našoj mreži bilo četiri ili pet lopti. Utakmica je bila riješena kada je (i) on pogriješio, no pogreška kod ispucavanja je zaista bila početnička.

Darijo Srna: Kapetan nije bio najgori na terenu, no nije igrao niti kapetanski. Na početku se ničime nije isticao u vrlo lošem ulasku naših u utakmicu; dapače, bio je jednako prestrašen i impresioniran kao i ostali.

Ivica Križanac: Jako je loš večeras bio naš stoperski par koji nikako nije uspijevao zadržati Rooneyja i Heskeyja. Križanac je bio zadužen više za napadača Manchester Uniteda i nikako nije uspio u tome.

Josip Šimunić: Koliko god Križanac nije mogao zaustaviti Rooneyja, Šimunić je puno više problema i manje uspjeha imao u zaustavljanju Emilea Heskeyja. Visoki i vrlo jaki napadač Engleske dobio je gotovo svaki duel protiv našeg stopera; bilo na zemlji, bilo u zraku.

Nikola Pokrivač: (do 46. minute) Vezni igrač Red Bull Salzburga je upravo to – vezni igrač. Zorno je to pokazao večeras kada je užasno “čuvao“ Lennona i bio najgori igrač na terenu sve dok ga izbornik nije poslao u vezni red, no niti tamo se nije snašao te je na odmoru izašao.

Mario Mandžukić: Trudio se Mandža i uspio par puta proći Colea i nabaciti, no niti on nije bio na razini na kojoj smo ga navikli gledati. Očigledno je bio impresioniran ugođajem i previše je respektirao domaće igrače, a kada je tako – Mandžukić ne može pružiti ono što zna.

Ognjen Vukojević: Drugu utakmicu zaredom Vukojević je među lošijim igračima hrvatske reprezentacije. Kao i protiv Bjelorusije, Vukojević niti večeras nije apsolutno ničime mogao parirati sjajnim veznim igračima Engleske.

Niko Kranjčar: Jedini igrač u momčadi Slavena Bilića koji zaslužuje pljesak. Kranjčar je odigrao vrlo dobru utakmicu; koliko je tako nešto moguće kada tvoja momčad doživi težak poraz. Jedino se vezni igrač Tottenhama nije bojao Engleza, prolazio ih je i nekoliko puta dobro proigrao suigrače, no nije našao nikoga tko bi bio raspoložen kao on.

Danijel Pranjić: Počeo je Pranjić kao vezni da bi se nakon neuspjelog pokusa s Pokrivačem vratio na beka. Nije bio loš na krilu, no niti ništa posebno, a kada je otišao u obranu ipak je barem malo bolje čuvao Lennona od njegova prethodnika. Nažalost, s naglaskom na malo.

Eduardo: (do 73.) Iako Eduardo kaže kako ga zvižduci s tribina pri svakom dodiru lopte ne smetaju – teško da je tako. Naravno, nije zato Eduardo danas odigrao utakmicu ispod svog nivoa, no svakako nije niti pomoglo. Iako je bio strijelac našeg počasnog pogotka – nije bio pravi.

Ivica Olić: (do 46. minute) Bio je rastrčan Ola večeras, no učinak mu je bio nikakav. Imao je dobru priliku u prvom dijelu kada ga je Mandžukić sjajno proigrao, no štopanje lopte bilo je kao i cijela predstava naših – nikakvo.

Ivan Rakitić: (od 46. minute) Nabacio je Rakitić za pogodak Eduarda, no osim toga nije napravio ništa značajno u drugih 45 minuta.

Mladen Petrić: (od 46. minute) Jednako (ne)vidljiv kao i Rakitić, jedan udarac s 20 metara i povratna lopta kod Eduardovog pogotka ipak nisu dovoljni za prolaznu ocjenu.

Ivan Klasnić: (od 73. minute) Nismo sigurni je li uopće dodirnuo loptu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!