Nogomet

Capello: "Sve je bilo kako treba"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 09.09.2009.
Capello: "Sve je bilo kako treba"
Foto: EPA

Engleski izbornik Fabio Capello na konferenciji za medije je istaknuo kako je cilj ostvaren te da Engleskoj sada predstoje pripreme za Svjetsko prvenstvo, dodavši kako je večeras baš sve u redovima Engleske bilo kako treba.

Engleska je u potpunosti, u svakom pogledu nogometne igre večeras nadigrala Hrvatsku, a Fabio Capello znao je iskoristiti sve slabosti naše reprezentacije. Usprkos sjajnom nastupu svojih izabranika, Talijan se nije dugo zadržao na konferenciji za medije.

"Sve je funkcioniralo kako treba. Igrači su se dobro kretali bez lopte, kontrolirali smo posjed lopte. Žao mi je zbog Greena što smo primili pogodak, ali to nije bitno", rekao je Capello.

"Jedna smo od najboljih ekipa na svijetu, jasno da na Svjetskom prvenstvu želimo otići do kraja. Mi imamo pobjednički duh, želimo u svakoj utakmici pobijediti", najavio je visoke ambicije Engleza u Južnoafričkoj Republici.

Ključ pobjede nad Hrvatskom bila su dva brza pogotka već u početnih dvadesetak minuta, nakon kojih za "kockaste" više nije bilo povratka. Kod oba pogotka gotovo sve je napravio Aaron Lennon i još jednom razotkrio sve slabosti lijeve strane hrvatske obrane.

"Lennona sam gledao protiv Birminghama, gledam ga i na treninzima, on je igrač u sjajnoj formi. Nije ga lako čuvati jedan na jedan", hvalio je Tottenhamovog veznjaka Capello.

"Prvi cilj smo ostvarili, to je bio naš osnovni plan. Sada imamo vremena pripremiti se za Svjetsko prvenstvo. Imamo osam-devet mjeseci za pripremu. Meni je važnije tko će se ozlijediti, nego da imamo nešto posebno na čemu moramo raditi. Svi igrači koje imamo u selekciji su jako dobri", završio je svoje izlaganje engleski izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!