Nogomet

Srna: "Ušli smo sa strahom i grčem"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 10.09.2009.
Srna: "Ušli smo sa strahom i grčem"
Foto: Davor Sajko

Nije bilo lako našim igračima stati pred novinare nakon teškog poraza, no većina ih je vrlo profesionalno obavila i taj dio svog posla...

Jedan od onih koji nikada ne bježi od mikrofona jest kapetan reprezentacije Darijo Srna: "Glava je vruća i teško je nešto reći, a pogotovo nešto pametno. Izgubili smo, težak poraz za cijelu Hrvatsku."

Od prve minute nije dobro izgledalo: "Općenito smo u utakmicu ušli sa strahom i grčom, kasnije smo se probali vratiti u utakmicu, no bilo je gotovo." Bolje su naši otvorili drugih 45 minuta, no nedostajalo je i sreće: "Na početku nastavka smo se dignuli i izborili penal koji nije sviran, a onda smo dobili novi pogodak i bilo je gotovo."

Kapetan nije zaboravio spomenuti navijače: "Žao mi je navijača koji su došli u velikom broju i bodrili nas, a mi smo razočarali. Krivi smo, tužni i ne bježimo od toga, no to je nogomet. Stavit ćemo teret na svoja leđa i iznijeti to do kraja."

O odlasku na Svjetsko prvenstvo više ne odlučujemo sami: "Situacija nije bajna jer sve ostaje na Englezima, no sigurno je kako oni u Kijev neće poslati pionire, a uostalom Ukrajinci su se dosta mučili doma sa svim protivnicima", rekao je Srna po dodao: "Izostanak Luke Modrića je nešto nenadoknadivo, on je motor i sve ove reprezentacije, no to nije alibi."

Vezni igrač naše reprezentacije, Ivan Rakitić, bio je ipak dosta kraći: "Igrali smo jako loše i ništa nam nije polazilo za nogom pa je jasno da smo svi skupa vrlo tužni. Težak je ovo poraz koji će dugo ostati u sjećanju. Sve je još moguće i moramo dobiti Kazahstan. Ukrajini će biti jako teško protiv Engleza i mislim da nemaju šanse protiv ovakve Engleske."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!