Košarka

Gasol: "Moramo pobijediti Francuze"

Matej Milanović • srijeda, 16.09.2009.
Gasol: "Moramo pobijediti Francuze"
Foto: EPA

Nakon utakmice sa Poljskom Španjolci su iskazali zadovoljstvo utakmicom i smatraju da mogu nadvladati Francuze u četvrtfinalu. Gasol je čak mišljenja da ih moraju pobijediti kako ne bi upropastili današnju pobjedu. Izbornik Poljske je pak priznao premoć Španjolske i rekao da mu je žao što nisu mogli igrati u skupini E...

Samo dva igrača su večeras kod Španjolske postigli više od devet poena, Juan Carlos Navarro s 23 i Pau Gasol s 20. Upravo je Gasol rekao kako smatra da su odradili što su trebali i da sada moraju svladati i Francusku: "Napravili smo ono što smo morali. Pobijedili smo igrajući dobro i bez previše umaranja, posebno psihičkog pred sutrašnji dvoboj. Tu utakmicu moramo dobiti, ako želimo da ono što smo danas napravili nešto vrijedi. Ako slučajno izgubimo današnja pobjeda će biti uzaludna."

Gasol je dodao kako je svjestan da su on i Navarro ključni igrači ove reprezentacije, ali i kako smatra da svi igrači mogu povući kada treba, iako se prije samo par dana žalio što je Lull imao loptu u posljednjem napadu protiv Turske: "Znam da sam veoma važan igrač u ovoj reprezentaciji, kao i Navarro, ali mi imamo momčad u kojoj svatko može preuzeti odgovornost, izaći na teren i igrati žestoko i koncentrirano."

Vezane vijesti

Na kraju se zvijezda Lakersa prokomentirala ono što ih očekuje u četvrtfinalu: "Iako je Parker veoma važan igrač, agresivan brz i koji napravi puno poena, Francuska je jako ujednačena momčad s odličnim igračima. Mi moramo izaći na teren i napraviti dodatan korak, ući u polufinale. Ako uspijemo poraziti Francuze imat ćemo jedan dan odmora u kojem se psihički pripremiti za sljedeće napore."

Ricky Rubio s Poljskom nije bio previše zapažen. Zabio je samo dva poena uz četiri asistencije. Rubio je dao svoj komentar na susret s Poljskom i rekao kako je posebno zadovoljan činjenicom što su tijekom ovog prvenstva poboljšali obranu: "Ova s Poljskom je bila utakmica na život, ili smrt. Znali smo da ne smijemo napraviti nikakve greške i na sreću od samog početka smo stvorili lijepu prednost. Nivo obrane je narastao tijekom prvenstva i to nam je omogućilo opći boljitak u igri."

Rubio je također uvjeren da Španjolska može svladati Francuze i da će puno ovisiti o tome kako oni odigraju: "Dvoboj s Francuzima bit će puno drukčiji. Oni igraju jako dobro i nisu izgubili još niti jednom. Oni nas ne zabrinjavaju. Znamo da protiv svakog protivnika ovisimo najviše o onome što mi sami napravimo."

Izbornik Španjolske, Sergio Scariolo bio je zadovoljan onime što su njegovi igrači pokazali: "Želim čestitati Poljacima. Puno su se poboljšali u odnosu na njihove prošle nastupe na Eurobasketu. Mislim da su večeras dali sve od sebe. Moji igrači su pak zaslužili pobjedu. Napravili što su morali da bi protivnici izgledali slabije. Igrali smo odličnu obranu, dobro vrtjeli loptu i imali dobre postotke šuta."

Muli Katzurin, izbornik Poljaka, priznao je da su Španjolci puno jači od njih, ali i požalio za činjenicom što nisu igrali u drugoj skupini u kojoj smatra da bi imali više šansi za prolaz: "Nismo imali šanse sa Španjolskom. Pokušali smo, ali bili su superiorniji po snazi i kvaliteti. Ovo je najbolja momčad Europe. Bilo je teško provesti nekakav plan igre. Za nas je ključ bila utakmica sa Srbijom. Izgubili smo je od boljeg protivnika. Svaki susret koji smo igrali je bio sve teži i teći. Siguran sam da bismo ostvarili više pobjeda da smo bili u onoj drugoj skupini."

Eurobasket, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Litva79:89Srbija
Poljska68:90Španjolska
Turska67:69Slovenija
1Slovenija (+3)30+46
2Turska (+4)21+32
3Srbija (+3)21+8
4Španjolska (+3)21+30
5Poljska (+3)03-50
6Litva (+2)03-66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!