Nogomet

Chelsea minimalno, prvi bodovi Portu

Ivana Spahija • srijeda, 30.09.2009.
Chelsea minimalno, prvi bodovi Portu
Foto: EPA

Iako neizvjesni, susreti drugog kola skupine D ipak nisu ponudili veće iznenađenje. Nogometaši engleskog Chelseaja minimalnom su pobjedu nad ciparskim APOEL-om teže od očekivanog uzeli nova tri boda u Ligi prvaka. Do prvih bodova došao je Porto domaćom pobjedom nad madridskim Atleticom...

APOEL - Chelsea 0:1
(Anelka 18')

Engleski Chelsea uzeo je nova tri boda u Ligi prvaka, izabranici Carla Ancelottija teže od očekivanog svladali su ciparski APOEL, koji se pokazao tvrd orah za daleko kvalitetniju momčad. APOEL je na domaćem terenu pao zahvaljujući pogotku Anelke, a Chelsea je s nova tri boda učvrstio prvo mjesto u skupini.

Engleskom velikanu nije trebalo dugo za potvrditi veliku razliku u kvaliteti, već u 18. minuti zatresla se mreža Ciprana. Gotovo čitav posao odradio je Belletti po desnoj strani obrane domaćina i idealno je uposlio Anelku, koji nije imao težak posao matirati Chiotisa za vodstvo Engleza od 1:0. Chelsea je konstantno prijetio vratima domaćina, ali su i nogometaši APOEL-a pristojnu priliku za izjednačenje propustili u 45. minuti kada je Kontis glavom gađao malo iznad grede.

Imali su Englezi i u drugom dijelu nekoliko pokušaja za povećanje vodstva, no sve je doista ostalo na pokušajima i Chelsea je teže od očekivano odradio ono što se činilo rutinskim zadatkom na Cipru, ali je APOEL pao i s minimalnih 1:0 te su Englezi s maksimalnih šest bodova zasjeli na prvo mjesto u skupini.

Porto - Atletico Madrid 2:0
(Falcao 75', Rolando 82')

Nogometaši Porta ugrabili su prve bodove u ovosezonskom izdanju Lige prvaka, na svom stadionu Dragao rezultatom 2:0 arhivirali su madridski Atletico, a sve se odvilo u posljednjih dvadesetak minuta susreta. Iako su u prvom dijelu pružili solidan otpor, Španjolci su se slomili u samom nastavku i Portu otvorili put do pobjede. Atletico Madrid se nakon dva kola nalazi u teškoj situaciji sa samo jednim zarađenim bodom.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez pogodaka, a obje su momčadi propustile nekoliko poluprilika za vodstvo. Gosti iz Madrida pogotku su najbliže bili u 19. minuti kada je pokušaj Aguera uspješno obranio domaći vratar Helton. Porto je preko Gonzaleza u 43. minuti uspio i zatresti mrežu Madriđana, ali taj pogodak nije priznat zbog zaleđa portugalskog nogometaša.

U drugom dijelu agresivnije su krenuli domaćini, a upornost im se isplatila u 75. minuti kada je Falcao iskoristio pogrešku gostujućeg vratara Roberta i odbijenu loptu Hulka s lakoćom pospremio u mrežu gostiju iz Madrida za svoj prvi pogodak u Ligi prvaka i vodstvo Porta od 1:0. Priču je kraju priveo Rolando pogotkom u 82. minuti susreta za konačnih 2:0 i prva tri boda Portugalcima.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

APOEL0:1Chelsea
Porto2:0Atlético Madrid
1Chelsea 611:4+714
2Porto 68:3+512
3APOEL 64:7-33
4Atlético Madrid 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!