Rukomet

Napad na bolje Šveđane

Ivor Krapac, Ivana Strahija • srijeda, 07.10.2009.
Napad na bolje Šveđane
Foto: Kristijan Komarica

Zagreb Croatia osiguranje odigrat će danas i drugo kolo Lige prvaka. U Arenu Zagreb u 18 sati stiže švedski Alingsas...

Teško da je ovogodišnje natjecanje u Ligi prvaka za Zagreb moglo biti bolje posloženo. Ne bi doduše izabrali HSV ili Real da budu u istoj grupi, ali je ždrijeb pogodovao Zagrebu utoliko da su protivnici, i utakmice, složeni od lakšeg prema težem, pa se naši najbolji rukometaši mogli lijepo lagano zagrijavati.

Tako je led probijen u Norveškoj, s vjerojatno najslabijim klubom u skupini, a u drugom kolu u Areni Zagrepčani dočekuju nešto bolji švedski Alingsas. Iako dosadašnja povijest natjecanja u euro-kupovima ne govori baš u prilog kvaliteti švedskog kluba, struka Croatia osiguranja dobro je proučila svoje protivnike.

Skoro pa upola bolji su Šveđani od Norvežana, smatraju Mirko Bašić i Senjanin Maglajlija: "Alingsas je tipična švedska škola, sa 6-0 obranom, brzim protokom lopte, izmjenama pozicija u napadu. Nadam se boljoj obrani nego u Norveškoj i boljoj tranziciji iz obrane u napad, zbog grča nam je to bila slabija točka u prvoj utakmici", kazao je Bašić.

Alingsas je do sad sudjelovao tek u Kupu EHF-a, i to u sezoni 1999/2000., a stigli su svega do 16-tine finala. U svojim redovima Šveđani imaju samo jednog reprezentativca, Kristiana Bliznaca, koji je u prvome kolu protiv HSV-a ostao bez golova.

Od njemačke ekipe Šveđani su izgubili s –10 (35:25), no trener Robert Wedberg zadovoljan je igrom svoje momčadi: "Na mahove smo bili odlični, to dakako nije dovoljno za protivnika poput Hamburga, ali nam je pokazalo da možemo kad smo svim srcem u utakmici i kad nas ne koči strah. Mnogo smo naučili iz te utakmice, u idućem kolu protiv Zagreba idemo nadograditi to znanje."

Dodao je Wedberg kako je HSV bio malo brži, malo pokretljiviji i malo jači od njegove ekipe, a brz protok lopte je ono što je najviše "mučilo" njegove igrače. To je Zagrepčanima ključ, ali i upozorenje da opuštanja nema.

"Svaka prva utakmica je teška, igrali smo s dozom grča, nije bilo slobode i lepršavosti u igri koja bi nas trebala krasiti ove sezone jer imamo takve igrače. Mislim da je s time sad gotovo, nadamo se da će utakmica protiv Šveđana biti druga priča, da ćemo igrat preciznije i brže nego u Norveškoj", rekao je Mirko Bašić.

Direktor kluba Bartol Kaleb nada se solidno popunjenoj Areni, koja će po prvi puta ugostiti CO Zagreb: "Utakmica sigurno neće biti laka, Šveđani imaju poznatu školu, ne smijemo ih podcijeniti. Ovo je povijesna utakmica, prva za naš klub u Areni Zagreb, dajemo posebnu pozornost da sve bude u redu. Posjet će, siguran sam, biti dobar, preko 10 tisuća gledatelja, ulaznice se traže po cijeloj Hrvatskoj, ljudi će dolaziti i organizirano autobusima, a najavljeno je 30-35 autobusa."

Ono što Zagrepčani mogu obećati je dobar rukomet, potvrdio je i zagrebački vratar Gorazd Škof: "Fyllingen smo već zaboravili. Moramo biti još jači, potvrditi pobjedu u Norveškoj pobjedom kući i onda za 10 dana otići u Hamburg kod hrvatske kolonije. Tamo će biti napeto, ali idemo korak po korak."

Liga prvaka, Skupina C, 2. kolo:
Croatia osiguranje – Alingsas, srijeda 7. listopada 18 sati

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

RK Zagreb30:21Alingsas HK
HSV Hamburg26:32Atletico de Madrid
FCK Handbold35:21Fyllingen Handball
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!