Nogomet

Vremenske kazne i u nogometu?

Goran Markuš • četvrtak, 08.10.2009.
Vremenske kazne i u nogometu?

Cijela strka oko simuliranja koja je krenula padom Eduarda protiv Celtica nagnala je FIFA-u da se ugleda na druge sportove i možda već na SP u Južnoafričkoj Republici uvede vremenske kazne za "igrače/glumce"...

Nakon pada našeg Eduarda engleski i irski mediji digli su pravu strku oko simuliranja u nogometu, a niti izmišljeni penal na Wayneu Rooneyju svega nekoliko dana kasnije nije pripomogao. Pod utjecajem javnosti FIFA je tako počela tražiti način istrebljivanja "glume" iz sporta.

"Moramo biti stroži. Ljudi ne plaćaju da gledaju igrače kao glumce amatere", izjavio je dopredsjednik FIFA-ina Upravnog odbora, Jack Warner: "Nogomet nije i ne može biti sport u kojem se glumi i simulira. Takvo ponašanje moramo promijeniti."

Ako je vjerovati Warneru Upravni odbor FIFA-e zato je već oformio radnu skupinu koja će do mitinga u Cape Townu koji je na rasporedu ovog prosinca predložiti svoje mišljenje o uvođenju vremenskih kazni za "igrače/glumce": "Slažem se da gluma ne može biti kažnjena sa crvenim kartonom, no mislim da bi primjerice petominutna vremenska kazna bila pun pogodak."

Ukoliko prijedlog bude usvojen Warner je upitan može li se očekivati njegova primjena već na nadolazećem Svjetskom prvenstvu: "Definitivno!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!