Rukomet

Siscia bez prvog mjesta

Branimir Korać • nedjelja, 11.10.2009.
Siscia bez prvog mjesta
Foto: Mateja Gošćiej

Rukometaši Siscije upisali su poraz u drugom kolu skupine A Challenge kupa i na taj način ostali bez prvog mjesta u skupini. Sada im preostaje svladati slabe Irce i osigurati drugo mjesto...

Norveški Drammen bio je očekivano prejak za Sisciju. Iako je postojala nada kako se uz veliku podršku s tribina može do pobjede ili barem remija, Siscia je na kraju morala biti zadovoljna pruženim otporom jakoj norveškoj momčadi.

Skandinavci su za razliku od susreta s Dublin Internationalom u kojem su odmarali veliki broj najvažnijih igrača, u susret sa Siscijom krenuli sa svim snagama. Već u prvom poluvremenu prezentirali su klasičnu skandinavsku školu brzog rukometa, no Siščani su se dobro držali.

Na odmoru je prednost Drammena iznosila dva pogotka i domaćin to nije uspio prestići u nastavku. Norvežani su uspjeli sačuvati prednost i na kraju ipak zasluženo slaviti 33:30.

Kod Siscije po pet pogodaka postigli su Goran Bogunović i Ivica Zubac dok su najbolji kod Drammena bili nezaustavljivi Bard Nordhagen s deset golova te Lie Hansen sa sedam golova.

U prvom susretu dana nizozemski Pals Groep očekivano lako svladao je Dublin International s 39:20.

U nedjelju će pasti odluka o putnicima u drugi krug. Siscia igra protiv Dublin Internationala i s bilo kakvom pobjedom, a ona će sigurno biti uvjerljiva, prolazi kao drugoplasirana i ide na ukrajinsku momčad Motor iz Zaporožja. Možda i najgori mogući protivnik tako je zapao Siščane jer ne samo da je riječ o teškom i jakom protivniku već i vrlo dalekom putu.

U prvom susretu dana u 17 sati igrat će Drammen i Pals Groep. Nizozemcima treba čudo i pobjeda od najmanje tri pogotka prednosti za hvatanje prolaska i prvog mjesta. Prema dosad viđenom, teško će do tog cilja.

Challenge kup, skupina A, drugo kolo:
Drammen - Siscia 33:30
Pals Groep - Dublin International 39:20.

Parovi trećeg kola:
Drammen - Pals Groep 17:00
Siscia - Dublin International 19:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!