Rukomet

Siscia i Metković na Ukrajince

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.10.2009.
Siscia i Metković na Ukrajince
Foto: Mateja Gošćiej

Rukometaši Siscije plasirali su se u treće kolo Challenge kupa. U posljednjem susretu skupine A nisu dopustili iznenađenje i s lakoćom su svladali Dublin International...

Hrvatska će imati dva predstavnika u trećem kolu Challenge kupa. Metković je izravno ušao u treće kolo i dočekuje ukrajinski Time Burevestnik, a protiv Ukrajinaca u trećem kolu igra i Siscia i to protiv Motora iz Zaporožja.

Siščani su prolazak izborili osvajanjem drugog mjesta na kvalifikacijskom turniru kojem su ovog vikenda bili domaćini. U konkurenciji prejakog Drammena iz Norveške više se nije moglo, no cilj je ionako ostvaren jer je prolaz bio prioritet.

Sve je bilo poznato praktički nakon prva dva dana. Prvog dana Siščani su igrali ključnu utakmicu za prolaz protiv nizozemskog Pals Groepa i slavili s tri gola razlike, a u drugom kolu su igrali protiv Drammena susret za prvo mjesto. Drammen je bio prejak i slavio je s tri razlike.

Nakon tog poraza od Drammena ostalo je potvrditi drugu poziciju. Skromna momčad Dublin Internationala nije bila ravnopravan protivnik, Siscia je lako slavila 48:15 i potvrdila drugo mjesto u skupini. Već na poluvremenu su simpatični Irci zaostajali 23:4 i bilo je samo upitno hoće li Siscia uspjeti nadmašiti pobjedu Drammena od prvog dana 43:11. U tome je uspjela, no to nije utjecalo na konačni rezultat.

U drugom susretu posljednjeg kola Nizozemci su se još nadali kako mogu u nekoj ludoj večeri iznenaditi Norvežane i doći do pobjede, ali nije išlo. Drammen je bio vrlo uvjerljiv, dobio je svako poluvrijeme s 22:16 i s konačnih plus 12 zacementirao prvu poziciju u skupini.

U trećem kolu u nokaut fazi Siscia će prvu utakmicu igrati u Ukrajini kod Motora 14. ili 15. studenog dok će uzvrat biti tjedan dana kasnije u Sisku. Drammen će pak u norveškom dvoboju igrati s ligaškim rivalom Stordom.

Challenge kup, skupina A, treće kolo:
Drammen - Pals Groep O&E 44:32
Siscia - Dublin International 48:15

Konačni poredak:
1. Drammen 6
2. Siscia 4
3. Pals Groep O&E 2
4. Dublin International 0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!